用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV VS LH(新校)
go

KV VS LH(新校)  

大家會簡邊間?

KV 比較可靠

回覆 b3410 的帖子

thanks for your mgs.
same thought like my Huddy.. he he

而家無得返學,可以考慮一下邊間在疫情下支援比較多。來作出選擇。

Abbaccjj 發表於 20-8-15 14:40
大家會簡邊間?
直私目標就LH

回覆樓主:

I have the same problem, but plan to choose LH bc they hv better support on virtual teaching than KV. Also like other readers said LH is better for 考直資, KV is better for 考津校.

回覆 LovelyPig33 的帖子

Thank you : )

回覆 EEMKK 的帖子

thank you too~ 你係新果間?

我有朋友本身係KV, 停課期間,佢感激學校迫使佢的起心肝轉校去LH ,
原因自己諗

回覆樓主:

如果本身現讀KV, 除非對KV有不滿,否則無必要轉。因為KV同LH係兩間好唔同的學校,LH的家長參與度高,相反,KV基本上係交晒俾學校。Buy KV果套好少會buy LH。

我唔會考慮新校, LH青衣同凱帆就去

新校嘅主任係青衣LH 調過去的

回覆 wg_ann 的帖子

thanks your comments.
Frankly speak, I'm a lazy mama and my huddy also busier at work

actually, we pick the KV and hope our decision is suits my kid.

人好衰,簡左又怕簡錯~ 好似要搵人支持咁

回覆 MS10 的帖子

爸爸一早都咁講

回覆 CXW 的帖子

但老師唔係呀嗎,新校太多不確定性,call waiting call到之前無2nd in既都call返, 就知好多人棄了

回覆 MS10 的帖子

我都係之前無2nd in既都call返果個

不過果日小朋友IN得普通都有OFFER(有D 奇)

MS10 發表於 20-8-17 20:18
回覆 CXW 的帖子

但老師唔係呀嗎,新校太多不確定性,call waiting call到之前無2nd in既都call返, 就知好 ...
認同, 我都棄左LH新校, 點解要自己小朋友做白老鼠?

回覆 HK-CR7 的帖子

咁簡左邊間呀

我哋連做小白鼠既機會都無 (emoji)

我唔太清楚KV.
如果只係擔心新校問題,咁我覺得LH 又唔會做衰自己個名。間間分校都係用同一套教材。我問過人在LH 教,話其他唔出名分校其實升小成績都唔錯。LH 新校的副校長是由青衣過去。
我見青衣升小係好好,但凱帆我覺得同其他campus 差唔多,想知點解多人話特別好。