用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國 CAS 仲未收到
go

[英國] 英國 CAS 仲未收到

請問有無家長仲未收到 英國大學既 CAS?

我哋都等緊。英國果邊 UCAS shut down 咗 for A level (13/8 放榜)update 成績,等到好心急, visa 未做,機票未 book。

回覆 禮禮媽 的帖子

我問左agent, 佢話大學呢排wfh, 所以好慢。。。激死。我已book左機票啦,必要時要做快證。
而家機票好緊張,可能你要search定資料。

Chanpp921 發表於 20-8-10 14:54
回覆 禮禮媽 的帖子

我問左agent, 佢話大學呢排wfh, 所以好慢。。。激死。我已book左機票啦,必要時要做快 ...
快證好似停左

回覆 Chanpp921 的帖子

索性等埋 jupas 放榜,至買機票。最多遲少少開學。

回覆 cfs 的帖子

吓 😢,死得

Chanpp921 發表於 20-8-10 13:48
請問有無家長仲未收到 英國大學既 CAS?

我都未收到,不過已經book左機票,做左驗身

回覆樓主:

上星期三做,冇快證做。

回覆 禮禮媽 的帖子

我問左agent, 佢話大學呢排wfh, 所以好慢。。。激死。我已book左機票啦,必要時要做快 ...

今年無快証做!!

回覆 sunny.moon 的帖子

請問每間大學出CAS 時間是否不同?通常交齊證明及比完學費後幾時可以出?

回覆樓主:

阿女學校23/7將DSE成績email到大學,大學31/7就email左CAS給她, 不用交學費住。 不過,每間大學可能不同。
因照肺預约和取片要大約3幾日,所以如未照肺,提議先照肺,肺報告有效6個月,可慳番幾日時間。

回覆 禮禮媽 的帖子

今年停左快證,系統service 冇左快證果欄可選

mswong1 發表於 20-8-11 05:32

請問每間大學出CAS 時間是否不同?通常交齊證明及比完學費後幾時可以出?

阿仔間學校交齊所有野後,第二日收到CAS

回覆 chriwily 的帖子

我們22/7交哂所有嘢,而加仲等緊CAS.😭😭請問有沒有小朋友將會讀imperial 並已收到CAS?

chriwily 發表於 20-8-11 08:38
阿仔間學校交齊所有野後,第二日收到CAS

比訂金。

mswong1 發表於 20-8-11 05:32

我囡囡間要俾訂金先。

明白,唔該哂大家

我仔好遲先有offer, cas statement 都未confirm, 要等13/8大學portal開番先, 不過我琴日照用Avios 換左BA 23/9機票,我諗住visa出唔到就改日期

angel_laam 發表於 20-8-12 08:25
我仔好遲先有offer, cas statement 都未confirm, 要等13/8大學portal開番先, 不過我琴日照用Avios 換左BA 2 ...

點解要改期唔等出左Visa ??

angel_laam 發表於 20-8-12 08:25
我仔好遲先有offer, cas statement 都未confirm, 要等13/8大學portal開番先, 不過我琴日照用Avios 換左BA 2 ...
AVIOS用分更改日子唔係成日放位,咁樣好博,不過真係無九月,都可以更改出年用既.
我都等緊CAS,暫時hold住國泰學生飛,平均可以hold兩星期,到時再rebook多次.
芬蘭航空就hold唔到,出晒Visa再睇下有咩位先決定坐咩