用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 收到visa, 但要求領取BRP,唔清楚地點,同埋要去英國警 ...
go

[英國] 收到visa, 但要求領取BRP,唔清楚地點,同埋要去英國警

收到visa, 但要求領取BRP, 地址大約是The Immigration LTD, Russel Street, Leeds, 但是我囡囡的學校在Cornwall, 又話可以去郵局領取, 但是我唔清楚囡囡應該去Leeds 還是去郵局。 謝謝各位JM賜教。另外要求警局注冊,有咩需要留意?

wwtsy 發表於 20-8-2 14:57
收到visa, 但要求領取BRP, 地址大約是The Immigration LTD, Russel Street, Leeds, 但是我囡囡的學校在Co ...
中學定大學?  如果中學有機會是學校安排約有關人員到校一齊做的。

Anniemun 發表於 20-8-2 15:56
中學定大學?  如果中學有機會是學校安排約有關人員到校一齊做的。

中學啊,第一次去,咩都唔識。驚問一些蠢問題。咁就安心啦,謝謝

wwtsy 發表於 20-8-2 14:57
收到visa, 但要求領取BRP, 地址大約是The Immigration LTD, Russel Street, Leeds, 但是我囡囡的學校在Co ...

Cornwall同Leeds相差好遠喎,你申請簽證時有要求入取證地方的code架,有冇印象?通常學校附近

wwtsy 發表於 20-8-2 16:43

中學啊,第一次去,咩都唔識。驚問一些蠢問題。咁就安心啦,謝 ...
你可以先email 問學校去確定一下會否安排比較安心。

cfs 發表於 20-8-2 17:00
Cornwall同Leeds相差好遠喎,你申請簽證時有要求入取證地方的code架,有冇印象?通常學校附近
...

謝謝

Anniemun 發表於 20-8-2 17:02
你可以先email 問學校去確定一下會否安排比較安心。

明天會問,謝謝

申請VISA時已經有個學校領取code ,VISA封信有寫叫你去邊度攞,一般填學校代取。

yuyueng 發表於 20-8-3 21:29
申請VISA時已經有個學校領取code ,VISA封信有寫叫你去邊度攞,一般填學校代取。 ...

昨謝謝,問過學校啦,確實如你所說