用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問大家有無join過vxxkids既網上英語堂? ...
樓主: misshelen
go

請問大家有無join過vxxkids既網上英語堂?  

babyhazel106 發表於 20-8-15 22:43
回覆 honeybibibibi 的帖子

我剛上網睇阿卡索資料, 有內地家長說是菲律賓人教, 想退錢也不能,還是不太合 ...
呢間唔係話唔鍾意可以隨時退錢,你問清楚係點。
有三個寶貝,很愛你們

我近日都係度研究網上課程,分享下俾大家知,呢d網上課主要分台灣同大陸的1)amazing talker 其實好似私人補習甘,要搵啱老師,每個老師收費唔同,但價錢清清楚楚,同佢傾想點改善英文,好處係一次唔洗甘多堂,可以分開買堂1堂又我20堂又得。
2)台灣oikid,有網頁可以睇下,呢個我問過網上留d資料,會有顧問whatsapp你,我對呢間唔係甘有好感,因為一次過叫我買2年課程,我冇試堂,但大家可以問問,賣點話唔夠3份1課程話可以退,可揀外藉,但我呢個顧問麻麻,所以我問完就冇試堂。如果大家真係join問清楚退錢機制係點,計幾錢堂,因為我覺得如果真係退,任何一間都會收最貴一堂,扣晒d錢先再退俾你地,應該會麻煩,希望大家小心,唔好一時心急就買堂,俾錢容易退錢難,約100多d一堂左右。
3)大陸伴魚,伴魚我試左堂,因人地介紹,可以用微信溝通,有晒課程話同pearson合作,呢個我試左堂,是外藉老師,會有個apps有晒課程,共9個level,我女比較細所以試lv4,教生字講句子,一年學一個level共120堂。互動都唔錯25分鐘會有d遊戲玩,課程都透明度好高,顧問都send晒課程俾我。但要一次過買好多堂,買堂時會送堂第一個是50堂,約人仔6000,第2plan90堂人仔9千左右,最多個plan是210堂18000人仔。只能在第4堂內退錢,如果上多過4堂就唔俾退。我其實都幾鍾意,如果真係買會買最多,其實識人學緊而且上左1年完成左一個level課程,上緊第2個lv。最平果plan是79蚊人仔一堂,但一唸到一俾2萬,唸唸下都係等阿女大少少先學,我女幼稚園。
至於菲律賓人教我就唔考慮,因為就算20,30蚊堂,其實等於工人教英文,我怕少少口音問題。
vipkid我有睇,但就冇試堂,所以唔知,但聽說大陸呢間廣告都幾行,算係比較出名。
另外大家如果揀大陸,可以去百度搵下資料,我都係百度度搵,因為大陸都要買數量比較多的堂,幾千至2萬,我唸大家都唸清楚搵多d資料先報啦,但可以試堂,試左唔報都得。我見大陸會同牛津劍橋合作整課程,其實好專業。如果大家擔心俾錢問題,咪到時問下顧問,我唸佢想做你生意一定會幫你解決架啦,大陸咪微信通訊,台灣咪whatsapp囉。有咩唔明都可以問我,我係一間都冇join,但做左少少功課了解囉,所以唔洗擔心我唔會賣廣告

有三個寶貝,很愛你們

italki, 自己搵老師,每個老師教法唔同,無特定課程,感覺比較free style, 試堂好平,試左5個老師,最後揀左一個專業有heart的女老師,貴少少,但值得再買堂。

點揀好老師其實有個方法,就係睇佢上堂數量除學生人數的百分比,越高即係越多回頭客。多買多平,有手續費。

Oikid, 有自定的課程同跟返學生level教,有免費試堂評估,清晰知道課程內容及教學流程。有課前預習同課後練習。而家小朋友上左2個月有多,好大膽同老師以英語表達溝通。

都係有得揀老師,受歡迎的老師比較易full booking。

有台灣班主任跟進,有次記錯時間無上堂,仲即刻由台灣打電話比我。遇上app 使用問題line 完班主任都係即時有技術人員打電話跟進,好貼心。
每月分期付款,唔駛怕佢執笠。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

huiwo太太 發表於 20-9-5 00:27

italki, 自己搵老師,每個老師教法唔同,無特定課程,感覺比較free style, 試堂好平,試左5個 ...

Oikids,是不是要一次過買2年?逐個月俾錢?幾錢一堂?

TKSLMP 發表於 20-9-9 18:09
Oikids,是不是要一次過買2年?逐個月俾錢?幾錢一堂?

係,分期24個月銀行自動轉帳
我計就大約$100 堂

我最近都在比較緊vipkid and oikid, 以課程大綱來講,邊間好啲?vipkid 就為返$18x/堂,oikid 就$100左右,平啲

我用51 talk

回覆 musengai 的帖子

我最後join左伴魚,想問51 talk係外藉老師定菲律賓老師
有三個寶貝,很愛你們

gloryu2 發表於 20-10-12 10:55

我最後join左伴魚,想問51 talk係外藉老師定菲律賓老師

外籍一堂要扣5堂券,一般係菲律賓

gloryu2 發表於 20-10-12 10:55

請問伴魚上咗幾耐?效果如何?

回覆 koeylin1993 的帖子

我上左1個半月,我好滿意呀,我女好鍾意老師,上堂都好投入。如果想知多d,我可以再提供多d資料。不過伴魚,我會推介小三以下,如果高小可能課程比較淺
有三個寶貝,很愛你們

其實外藉老師都要過百一堂,本身外藉老師收費就係貴
有三個寶貝,很愛你們

gloryu2 發表於 20-10-13 12:31
回覆 koeylin1993 的帖子

我上左1個半月,我好滿意呀,我女好鍾意老師,上堂都好投入。如果想知多d,我可 ...

可以分享下收費,課程大網同book 心儀老師困難嗎?

回覆 carol@@@ 的帖子

可以呀,約120人仔一堂,上課25至30分鐘,最少要買60堂,一個程度是120堂,最少要買半個level,但有送堂的會送十幾堂。約老師唔難,有過千老師你揀,甘當然你要夾人同時間,只要你揀左就可以固定個老師時間甘以後就上果個時間,全部自己係apps操作,老師,時間,一星期上幾多堂都係自己安排,如果程度都可以更改,好自由。(如果你問我百幾蚊上半個鐘都唔平,點解都上,我覺得果半個鐘是1對1,又全部自己安排,你唔得閒就可以唔上,而且係屋企上唔洗周圍走,慳左車程時間,仲可以睇到佢地上堂時表現,另外聽外藉老師全英文,上堂又互動,所以我先報名),唔明再問我
有三個寶貝,很愛你們

課程好難講你知,我有課程資料但係pdf file。你想知,我再send俾你
有三個寶貝,很愛你們

misshelen 發表於 20-8-11 15:02
其實除開百幾蚊一堂,又一對一,又有課前預習、課後鞏固練習和有聲圖書庫,又可以隨時取消計劃,所以最終 ...

你報左 vipkids?

會跟小朋友程度嗎?

有固定課程嗎?定係free style?

可選老師嗎?試到啱?依樣一般最難搞。

你如何解決無大陸電話和大陸支付問題?

請問上課有幾互動?因我女好貪玩,要有故事聽、有遊戲玩,佢會投入 D。佢快6歲。

回覆樓主

我用amazing talker,好處係一次唔使買咁多堂,同埋vip測試我小朋友已到最高級。AT好似中介咁,自己揀老師,因為我都唔需要老師教grammar,只係想多同net傾計,所以AT好啱,都係一百蚊頭50分鐘就有好多老師可以揀。

gloryu2 發表於 20-10-13 23:29

課程好難講你知,我有課程資料但係pdf file。你想知,我再send俾你 ...

想請問,有寫作/寫字/寫句子機會嗎?同埋,用咩跟老師溝通和跟進?wechat? 報名要有大陸電話號碼?如何支付學費?