用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大偵探福爾摩斯
樓主: Katharinethepig
go

大偵探福爾摩斯

呢套我d小朋友都鐘意睇,也一直追著買。不過當口水書,好快睇完,睇完就算。

little_yolky 發表於 20-8-10 09:43
除咗未來兒童/少年雜誌,仲有一本康軒雜誌我覺得比未來雜誌仲好D,我訂咗6年了
...

我上網睇咗康軒,內容好廣泛真係幾吸引,請問你係咪直接喺官網訂?定跟小樹苗訂?

ilovejanwong 發表於 20-8-11 10:54
我上網睇咗康軒,內容好廣泛真係幾吸引,請問你係咪直接喺官網訂?定跟小樹苗訂?
...

我係書展時訂,之前響讀書人依家改咗,唔記得邊間。

b3410 發表於 20-8-11 08:56
呢套我d小朋友都鐘意睇,也一直追著買。不過當口水書,好快睇完,睇完就算。 ...

雖然當口水書,但佢哋真係會記得。有一次唔記得講開乜話題,佢哋就講返入面睇過既內容。我都好surprise。

little_yolky 發表於 20-8-11 11:30
我係書展時訂,之前響讀書人依家改咗,唔記得邊間。

thx

ilovejanwong 發表於 20-8-11 10:54
...

你睇進階嗎?

allenho3 發表於 20-8-12 23:09
你睇進階嗎?

係呀

b3410 發表於 20-8-11 08:56
呢套我d小朋友都鐘意睇,也一直追著買。不過當口水書,好快睇完,睇完就算。 ...

睇得快,會幫到閱讀理解嗎?睇咁做,即係明啦。(唔好話我功利,阿女閱解差,只想一箭雙雕)

Pigdripy 發表於 20-9-17 22:37
睇得快,會幫到閱讀理解嗎?睇咁做,即係明啦。(唔好話我功利,阿女閱解差,只想一箭雙雕)
...
我自己會歸類為泛讀,會幫到閱讀速度。

Katharinethepig 發表於 20-7-31 15:06
有邊幾本最好看?
要由第一本開始看起ma?

上正文社網頁,逐本睇下故事簡介,如果有寫「榮登xxx暢銷排行榜」 通常都好睇的。
不用順序看的,或者買最新一期,小朋友帶返學,通常見到新一期都會討論下。

Petman 發表於 20-10-21 09:55
上正文社網頁,逐本睇下故事簡介,如果有寫「榮登xxx暢銷排行榜」 通常都好睇的。
不用順序看的,或者買最 ...

我入左去正文社網頁,邊到會寫「榮登xxx 暢銷排行榜」?我搵唔到tim