用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 李嘉誠基金會2080萬元贈港大醫學院 醫科畢業生每人獲5萬 ...
go

李嘉誠基金會2080萬元贈港大醫學院 醫科畢業生每人獲5萬鼓

goodboy1 發表於 20-7-30 17:56
李嘉誠基金會2080萬元贈港大醫學院 醫科畢業生每人獲5萬鼓勵留港 ...

李嘉誠感謝每一醫護。資料圖片李嘉誠 ...
百佳員工需要多d.
或者,d罐頭食品, 天價一樣.
減價比低下階層受惠一下.

佩服誠哥!

回覆樓主:

點解CU無份?

nicolemummy 發表於 20-7-30 19:45
點解CU無份?

港大醫學院佢冠名,比都比左佢哋先都正常。如果一個大富翁做呢啲事,引發其他有錢人都做,更加係一件美好嘅事。我哋又唔可以要求咩都佢做哂嘅。

早前政府抽起大學撥款,希望有其他善長可以填補呢啲空缺啦!

任何基金會都有自己的工作目標及群體,為什麼俾A,就要俾埋B?
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

nicolemummy 發表於 20-7-30 19:45
點解CU無份?
因為HKU 係香港大學李嘉誠醫學院

回覆 bestwish 的帖子

港大醫學院    係屬於李嘉誠

Li Ka Shing Faculty of Medicine

bestwish 發表於 20-7-31 16:26
因為HKU 係香港大學李嘉誠醫學院

應該係
李嘉誠醫學院
香港大學