用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 嘉諾撒聖芳濟各書院 SFCC 收生要求
樓主: Happyshiba
go

嘉諾撒聖芳濟各書院 SFCC 收生要求

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Poyau 發表於 20-7-30 01:45
名單上有7間B1為他區官津直資
請問今年級幾成功外闖這7間
再對比小朋友排名可更清楚情況

我唔肯定今年級幾入到呢7間
但我小朋友大概係排級9-12

christy2011 發表於 20-7-30 06:20
回覆 Happyshiba 的帖子

會不會考慮聖家?

聖家會唔會太勁?

Happyshiba 發表於 20-7-30 12:12
聖家會唔會太勁?

聖家同聖羅撒差唔多。不過聖家係九龍,熱過聖羅撒,易入一定係聖羅撒。

聖羅撒、聖家和SFCC 唔計地區,邊間好啲?

kirstyau 發表於 20-7-30 12:57
聖家同聖羅撒差唔多。不過聖家係九龍,熱過聖羅撒,易入一定係聖羅撒。
...

但我住喺柴灣,聖家遠咗啲

男仔頭 發表於 20-7-30 13:25
聖羅撒、聖家和SFCC 唔計地區,邊間好啲?

我鐘意SFCC,佢面積比較大
其他方面,我諗3間差唔多

Happyshiba 發表於 20-7-30 14:01
但我住喺柴灣,聖家遠咗啲

柴灣,坑真/SPSS?有級9-12,可以試下。

kirstyau 發表於 20-7-30 14:03

Thanks,了解下呢間學校先

係咪即係真光?

Happyshiba 發表於 20-7-30 14:16
係咪即係真光?

係呀

kirstyau 發表於 20-7-30 14:17
係呀

佢係band 1A學校嚟喎

醒目開學勳章

Happyshiba 發表於 20-7-30 14:23
佢係band 1A學校嚟喎
邊有咁多1a校呀

bobbob 發表於 20-7-30 14:29
邊有咁多1a校呀

我指真光

醒目開學勳章

Happyshiba 發表於 20-7-30 14:31
我指真光
我咪講緊大坑真光囉

醒目開學勳章

呢2間難度高過sfcc

bobbob 發表於 20-7-30 14:47
呢2間難度高過sfcc

成績明顯都有距離,有級9-12,會試間好D,SFCC係都自二啦!

Happyshiba 發表於 20-7-30 12:12
聖家會唔會太勁?

聖家2019年成績較SFCC佳

2019年 SRL | 聖家 | SFCC | 嘉諾撒
中文4+ 58.3% | 62% | 37% | 44%
英文4+ 83.6% | 81% | 71% | 46%
數學4+ 56.3% | 63% | 67% | 62%
通識4+ 70.3% | 74% | 57% | 51%
主科4+ 67.1% | 70% | 58% | 51%
主科5+ 24.3% | 19.5% | [•] | [•] |
3322率 87.6% | 86.8% | 67% | 78%

Happyshiba 發表於 20-7-30 14:31
我指真光

坑真2019年主科4+平均接近B1A

2019年 坑真 | SPSS | SFCC | 嘉諾撒
中文4+ 67.5% | 58% | 37% | 44%
英文4+ 86.7% | 83% | 71% | 46%
數學4+ 66.2% | 67% | 67% | 62%
通識4+ 73.2% | 72% | 57% | 51%
主科4+ 73.4% | 70% | 58% | 51%
主科5+ 25.7% | [•] | [•] | [•]
3322率 90.2% | 73-90%* | 67% | 78%

* 3+ 中90% 英100% 數85% 通98%

kirstyau 發表於 20-7-30 14:54

成績明顯都有距離,有級9-12,會試間好D,SFCC係都自二啦 ...

SFCC試自二,會唔會有啲危險?

Poyau 發表於 20-7-30 15:21
坑真2019年主科4+平均接近B1A

2019年 坑真 | SPSS | SFCC | 嘉諾撒

係咪似黃大仙嗰間德愛?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊