用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: happynewyear16
go

Del

Jane1983 發表於 20-8-20 14:16

食嘢確係好多teaching moments,1)唔好偏食;2)唔好獨食;3)要有衣食,唔 ...
仲可以講下味道中有什麼分別、食到什麼ingredient,點解雙拼會貴d⋯⋯

回覆 little_yolky 的帖子

雖然話煮比自己食,但真係辛苦wor。

回覆 MrBeast 的帖子

而家悠長假期,對住細路好多嘢執。我地雖然感情好,但有時都會為d小事鬧到佢癲。不過亞媽惡原來有個好處,細路哥會面皮會厚d,Ego唔會太膨脹,習慣錯要認,肯低低地慣鋪讓事情過去。

Jane1983 發表於 20-8-21 09:46
回覆 little_yolky 的帖子

雖然話煮比自己食,但真係辛苦wor。

因為我仲要煮埋俾C6同兩個女食。有時lunch時見同事叮返D隔夜飯盒,一開蓋一陣廚餘味,其實真係幾可憐,食都無啖好食。一個辛苦換嚟三個快樂,你話幾划算呢

Jane1983    發表於 20-8-21 12:16