用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: happynewyear16
go

Del

回覆 ar_mak 的帖子

佢係好嘢。果句「不義而富且貴,于我如浮雲」,真係令人噴飯。

ar_mak 發表於 20-8-18 22:34
你唔好食都食2餐,你都算係幾食得喎。
你都儍既, 我早餐去大X樂食, 午餐係我一早起身整便當帶飯的。

ar_mak 發表於 20-8-20 01:39
你係咪重鎚入左大X樂,所以朝朝局住幫襯佢;又因為重鎚大X樂輸左好多,所以又攪到餐餐要帶飯食?今次真係 ...

唔係呀,順路咋。本來我鍾意美X多D,不過D阿姐好X無禮貌,所以咪唔去囉。大X樂出餐好慢既。

你唔好咁講呀,我做個便當好食過好多快餐㗎!而且唔駛出去同人迫,不知幾好

little_yolky 發表於 20-8-20 08:22
唔係呀,順路咋。本來我鍾意美X多D,不過D阿姐好X無禮貌,所以咪唔去囉。大X樂出餐好慢既。

你唔好咁講呀 ...
以前覺得大快X好過大家X,早前食左過朱排反,超唔掂,一些小店還ok, 希望佢地survive 到

算啦,而家講緊細路哥,咪鬼拉埋d老亞伯黎講。

比 Yolky笑死,果個x係唔加得ga

1)帶飯的問題係,多數係食番尋晚晚飯的餸,悶。同埋帶住飯壺,論盡。2)面貼面去廁所 —— 邊有可能。你肯,其他人都唔制。
3)着紙尿褲 ——幾蚊塊,貴又唔環保,仲分分鐘熱到有皮膚病,到時睇幾次都唔好,醫藥費千千聲呀。

ar_mak 發表於 20-8-20 08:40
喂喂喂,你唔好慣哂手勢嘜鬼都加個X,大家樂就大家樂,美心就美心,好無禮貌就好無禮貌,好X無禮貌。。。 ...
你們out 左 la, e+ 用L

Jane1983 發表於 20-8-20 09:23

算啦,而家講緊細路哥,咪鬼拉埋d老亞伯黎講。
都唔係嘅,食野都可以變teaching moments

MrBeast 發表於 20-8-20 12:54
都唔係嘅,食野都可以變teaching moments

麥哥講李生呀,唔係講食嘢。

食嘢確係好多teaching moments,1)唔好偏食;2)唔好獨食;3)要有衣食,唔浪費;4)table manner......,真係多不勝數。

ar_mak 發表於 20-8-20 09:41
雖然佢講野係粗魯左D,不過都比到我生活上有D啟發。其實帶飯唔使同人迫都係香港人獨有既智慧,因為都真係 ...

你有乜叻,呢個方法N年前響日本已經有OL咁做。我睇完個特輯都好震撼,日本人果然走在時代尖端。

Jane1983 發表於 20-8-20 10:04

1)帶飯的問題係,多數係食番尋晚晚飯的餸,悶。同埋帶住飯壺,論盡。2)面貼面去廁所 ...

唔係㗎喔,我日日一早起身煮的,仲要日日唔同花款。我煮日式便當,都唔算論盡,幾輕便。

ar_mak 發表於 20-8-20 22:55
因為男廁係有尿兜,有時人多都會兩個男人一齊用,最多可以四個。咁女廁係坐廁,又真係好難一人坐一半。 ...

你有無搞錯,立亂講嘢!等我問C6係咪會人多時幾個人用一個尿兜,俾佢鬧我痴線!!

little_yolky 發表於 20-8-20 23:23
日本人果然走在時代尖端。
...
呢個是一個誤解