用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 想下年報自行前考TOEFL/劍橋 , 應該考邊份for升中先有用 ...
go

想下年報自行前考TOEFL/劍橋 , 應該考邊份for升中先有用? [複製鏈接]

囝囝升小六,想報3月自行面試前,考次TOEFL /劍橋, 如果Toefl考primary 會唔會無乜用作? 考cambridge又應該邊份卷先啱程度/有用?thanks a lot
   0    0    0    0

回覆 meimei小朋友 的帖子

請問從哪里報名考TOFEL junior呢?謝謝

christse1314 發表於 20-7-29 00:43
囝囝升小六,想報3月自行面試前,考次TOEFL /劍橋, 如果Toefl考primary 會唔會無乜用作? 考cambridge又應 ...
如果係為咗升中,其實兩個都無用。 如果真係想考,我建議你諗下:面試你既老師一般都有返咁上下年紀,我估佢哋熟邊個考試既機會多啲?至於程度,邊個啱考,其實好睇小朋友既能力,小六既時候程度從 A2 到 C1 都有。
‹ 上一主題|下一主題