用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧pn
go

明慧pn [複製鏈接]

有冇家長的小朋友現在讀緊明慧pn ?在停學期學校怎安排小朋友上堂?online class ?
   1    0    0    0

ashash123 發表於 20-7-27 14:19
有冇家長的小朋友現在讀緊明慧pn ?在停學期學校怎安排小朋友上堂?online class ? ...

已退學了。
未退學之前兩星期派功課一次,有幾條video, 沒有zoom.
2/3月video 唔好提吧.... Video 4月開始係有心機拍的,但我覺得有太過over, 老師校長拍哂歌舞片咁。不如留返啲時間同學生做online lesson , 或者打電話關心下。之前打電話一個月一次。

LM 留名 我都想知

明慧pn絕對可以退,相信媽媽都會考其他k啦對嗎?

chan123123 發表於 20-7-28 16:24
明慧pn絕對可以退,相信媽媽都會考其他k啦對嗎?

以私幼停課support , 實在做得太少。我朋友讀券幼唔出名,support 仲多過明慧,明慧學費雜費唔平,我是失望的。贊成可以唔讀。

每周10-40min video 10頁左右功課紙 直至宜家都有,有些動畫 都幾得意。學校用緊Cisco online連線 好似15min一次,一周几次。我地日頭唔得閒 仲未參加過呢個video call。之前6月中-7月中 疫情緩和 學校有組織學生分2组隔日返學校玩,周六都有。feel到學校有比心機安排,so far 對學校都很滿意。

Fair to say... 學校反應係慢,但係有進步
正常時期每星期25-40 分video 中英日文加唱遊都有
用cisco 每星期2次,始終幾個人用video com 都係得個亂字

我個女嗰班老師係有愛心嘅

當然,家長一般係不滿減費每月得1000不夠,又無再退茶點費
及好多人一有好少少的K1 offer 就退學

回覆 多多宝 的帖子

這麼少常常看video 不好同埋Pn 太小不能集中精神看video , 有時不想看或哭

佢video 的程度中中間間啦Download 去電視可以翻睇又翻睇
反正個女又okay...

返而學校video call 啲小朋友未必咁慣

回覆樓主:

明慧呢啲根本係二三線私幼,退學真係無損失。

回覆 超級奶爸爸 的帖子

如果 細B 家長就會明白
有啲嘢唔係你話放棄就放棄

回覆 ronaldlau 的帖子

同意啊~ 我bb係細b, 雖然今年都要去面其他K1, 但是我都知拿到名校offer的機會好小。隨時要在明慧繼續讀K1.所以都係要繼續給學費。
唉。

miss321 發表於 20-7-27 23:21
已退學了。
未退學之前兩星期派功課一次,有幾條video, 沒有zoom.
2/3月video 唔好提吧.... Video 4月開 ...

請問有無得退已交雜費?

請問明慧PN學費幾錢?最好係北角校

BbKanJan18 發表於 21-1-13 20:02
請問有無得退已交雜費?

當然沒有!學校說退學會將所有書俾返你,但4月退學真不覺得有書退回來。學期初老師說學期尾有上下學期的相冊送返俾家長,到退學時,老師就話退學了就沒有相冊。上學期都沒有。

miss321 發表於 21-1-15 00:13
當然沒有!學校說退學會將所有書俾返你,但4月退學真不覺得有書退回來。學期初老師說學期尾有上下學期的相 ...

謝謝解答!
‹ 上一主題|下一主題