用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 今年或者下年年頭將會去NZ St Hilda’s讀書 ...
go

[澳紐] 今年或者下年年頭將會去NZ St Hilda’s讀書 [複製鏈接]

因為囡囡目前可以去NT year 10 讀書 但係要隔離14日,有啲擔心. 所以問吓有冇人有以上經驗可以分享或者有冇人將會去讀書可以搵個伴一齊前去🙏
   2    0    0    0

angela411 發表於 20-7-26 18:44
因為囡囡目前可以去NT year 10 讀書 但係要隔離14日,有啲擔心. 所以問吓有冇人有以上經驗可以分享或者有冇 ...

她是nz公民嗎?否則暫時未容許外國人進入喎,想隔離都冇機會。

回覆 bbba05 的帖子

明白。多謝你回覆🙏

angela411 發表於 20-7-26 18:44
因為囡囡目前可以去NT year 10 讀書 但係要隔離14日,有啲擔心. 所以問吓有冇人有以上經驗可以分享或者有冇 ...

點解女兒可以入境?你女新來St Hilda’s 讀year 10? Nice to meet you
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆 Crabtree 的帖子

佢喺2021年就將會讀year 10,你個囡囡係已經讀緊year 10。 nice to meet you too

angela411 發表於 20-8-8 19:13
回覆 Crabtree 的帖子

佢喺2021年就將會讀year 10,你個囡囡係已經讀緊year 10。 nice to meet you too ...

她明年先來NZ讀書?政府都未公佈何時開放比國際生入境。我女今年讀yr 11.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

咁你女女而家喺NZ?

Crabtree 發表於 20-8-8 20:51
她明年先來NZ讀書?政府都未公佈何時開放比國際生入境。我女今年讀yr 11.
...

你女女都係home stay 同埋而家都係喺Nz?

回覆 angela411 的帖子

係, 她住homestay, 她現在在NZ.

Crabtree 發表於 20-8-11 20:59

Okay thanks (emoji)(emoji)

Crabtree 發表於 20-8-11 20:59

想問homestay近唔近學校?要搭車嗎?

angela411 發表於 20-8-11 22:21
想問homestay近唔近學校?要搭車嗎?

我女的homestay車她返學,車程約10-15分鐘內。但每個homestay都唔同,有遠近,有個國際學生只是步行回校。

Crabtree 發表於 20-8-11 23:09
我女的homestay車她返學,車程約10-15分鐘內。但每個homestay都唔同,有遠近,有個國際學生只是步行回校。 ...

好的 謝謝!

請問樓主為何選ST. HILDA?  我也很心煩不知如何選擇地區.  

r1219 發表於 20-8-12 12:44
請問樓主為何選ST. HILDA?  我也很心煩不知如何選擇地區.

我哋揀呢間嘅原因係本身我哋有信仰的而且學校模式亦都是我們想要 知道呢間學校好細心及能照顧到學生的需要,最緊要係少亞洲人和純樸啲

請問你係咪諗住安排小朋友去嗰邊讀書考慮選擇邊間所以很心煩?請問你係考慮治安或學校成績還是想小朋友享受讀書過程?

我嘅目標就簡單啲,只想小朋友享受讀書過程,唔想喺香港死讀書唔知自己讀書為咩 沒有目標。
‹ 上一主題|下一主題