用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 CU JS4601 SCIENCE interview
go

CU JS4601 SCIENCE interview

想請問 CU JS4601 SCIENCE 顯示會有interview,是否沒有被邀請interview 的就等於不會收呢?

moniquechoy 發表於 20-7-26 00:45
想請問 CU JS4601 SCIENCE 顯示會有interview,是否沒有被邀請interview 的就等於不會收呢?
...
面試表演好有分加。冇面試,但夠分,也有機會。

...

記錯 ,寫錯。 刪除

canterlau 發表於 20-7-26 10:36

謝謝,即不會減分的,對嗎?

moniquechoy 發表於 20-7-26 11:15
謝謝,即不會減分的,對嗎?
七月底才開始面試呀!good luck

canterlau 發表於 20-7-26 13:50
七月底才開始面試呀!good luck

我知,所以想問清楚,怕如果有得in,  但in 得唔好,失左個機會

canterlau 發表於 20-7-26 10:36

請問你指冇面試夠分都有機, 是學系不需面試? 要面試而考生自己冇去到?

pooh仔 發表於 20-7-27 09:09
請問你指冇面試夠分都有機, 是學系不需面試? 要面試而考生自己冇去到?
...
同往年收生成績對比。

...

請問到而家有收到JS4601的面試通知嗎?

Mei 發表於 20-7-29 12:30
請問到而家有收到JS4601的面試通知嗎?

沒有,但問左一個今年yrs 1 學生,佢舊年都無收到interview, 但入左

moniquechoy 發表於 20-7-29 13:34
沒有,但問左一個今年yrs 1 學生,佢舊年都無收到interview, 但入左

明白,我囡都有報,如果收到就互通消息,謝謝

moniquechoy 發表於 20-7-29 13:34

我一路以為有寫面試嘅就一定會安排面試。那麼,無得面試又放BandA嘅咪好焦急。

YmOra 發表於 20-7-29 19:49
我一路以為有寫面試嘅就一定會安排面試。那麼,無得面試又放BandA嘅咪好焦急。
...

你去info day問D學生就知係咪真係要interview。

YmOra    發表於 20-7-30 09:39

YmOra 發表於 20-7-29 19:49
...

website 寫 selective basic

moniquechoy 發表於 20-7-29 21:55
website 寫 selective basic

謝謝你先,e+才知道了,剛剛與女兒講咗!我倆一直都以為實有得in,現在知道不一定了,我哋有計劃過把最難入嘅放响BandA,有少少搏必有得面試就可以多取幾分增加取錄機會,現在真的知道原來未必一定有份in。

YmOra 發表於 20-7-30 09:45
謝謝你先,e+才知道了,剛剛與女兒講咗!我倆一直都以為實有得in,現在知道不一定了,我哋有計 ...

你將CU Science放在 Band A嗎?

仔仔下週一兩個interview相差15mins,怎麼辦?
第一個如over時間怎好?
有冇人有經驗?thanks

Mei 發表於 20-7-30 18:47
你將CU Science放在 Band A嗎?

不、不!真係唔好意思令你誤會,我的孩子未到DSE年,只是做定功課而矣!我一直以為有寫會in嘅,原來不是一定的,e+清楚明白了,好在早DD知。

YmOra 發表於 20-7-30 21:00
不、不!真係唔好意思令你誤會,我的孩子未到DSE年,只是做定功課而矣!我一直以為有寫會in嘅,原來 ...

你未到DSE又唔係咁玩法,你1st round 都要放有interveiw在Band A,因為表現好博有分加。我哋而家討論緊放榜後改選就一定以分數行先,所以怕人哋有得自己冇份會好担心,但又可能只interview 邊緣人,因夠分已經直入。

mielmiel 發表於 20-7-31 09:50
你未到DSE又唔係咁玩法,你1st round 都要放有interveiw在Band A,因為表現好博有分加。我哋而家討論緊放 ...

明白。先謝謝你的解說。咁!只想問一樣,以放BandA為例,第一輪嘅面試都不是人人都會見嗎?我諗我和女兒都要有定心理準備,因為有得面試女兒會安心DD。謝謝!