用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 華仁出狀元
樓主: mytambb
go

華仁出狀元   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

ucw 發表於 20-7-30 21:34
回覆 miriam 的帖子

無事無事
我都不止一次版面講以入大學為目標就唔好去體藝, 去得體藝既學生都有自己專長所好, 要玩學業成績好呢, 我只好講 "sorry, 你揀錯學校了"

依家體藝都谷成績, 本地大學入學 % 都叫 ok 既

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

ucw 發表於 20-7-30 17:18
回覆 ok3 的帖子

都會睇吓學校定位。佢如果唔係純粹重視學業,咁有一班學生不以入U為最大考慮,3322率高低 ...
咁當然啦, 我都係講緊嗰D sell 學術嘅學校啫! 正如呢度嘅人成日都講, B3學校唔通你同佢focus喺成績& 3322% 咩?! 最緊要校風好嘛!

cafeva 發表於 20-7-22 10:00
係咪數學科計best of Math or M1 or M2 呢

考評局計數學/數延最佳成績為1科
5**分佈表無人取8科(超級狀元計7科)

2020年香港中學文憑考試成績統計 (p.18)
https://www.hkeaa.edu.hk/DocLibrary/HKDSE/Exam_Report/Examination_Statistics/dseexamstat20_3.pdf
‹ 上一主題|下一主題