用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 民生 waiting
樓主: alice_lt
go

民生 waiting

我囡都放棄了民生

volar    發表於 20-7-23 09:31

我都放棄左祝好運

volar    發表於 20-7-23 09:32

希望會收到 call 啦,謝謝大家

我有朋友由民幼升民小,嫌太谷,無愛心,月尾都會放,加油

沈大C 發表於 20-7-22 10:21
希望 wait 到. 謝謝你

我買左書,英文一開始就用book 2,幾深。同埋睇過民幼的功課,中文要作句,就算收都要諗下架

沈大C 發表於 20-7-22 15:09
我買左書,英文一開始就用book 2,幾深。同埋睇過民幼的功課,中文要作句,就算收都要諗下架 ...
作句唔係問題. 亞女幼稚園有教寫短文章. 本身佢都谷得下. 只係睇人地收唔收.

沈大C 發表於 20-7-22 10:21

可以分享一下監點無愛心呀!

好谷,多評估,唔達標就叫你轉校

你朋友?
我係用家, 我地由幼稚園升上小學覺得老師好有愛心, 唔谷, 唔多功課, 就間間學校都有功課, 佢係正常而且偏少.

回覆 沈大C 的帖子

讀左幾年都無聽過叫人轉校或勸退之類. 有人係自己轉校, 可能有好的津校收又或者轉去直升直資都唔奇.

有冇人呢排收到民生 call waiting 呀?

alice_lt 發表於 20-8-3 11:29
有冇人呢排收到民生 call waiting 呀?

今日有人收民生offer

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3838536

Poyau 發表於 20-8-4 17:26
今日有人收民生offer

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3838536
我都睇到呀    又無機會啦

alice_lt 發表於 20-8-4 17:33
我都睇到呀    又無機會啦

音樂椅未停仍有機會

Poyau 發表於 20-8-4 17:38
音樂椅未停仍有機會
希望啦. 多謝你

Poyau    發表於 20-8-4 17:46

1303maymay 發表於 20-7-30 14:54
你朋友?
我係用家, 我地由幼稚園升上小學覺得老師好有愛心, 唔谷, 唔多功課, 就間間學校都有功課, 佢係正 ...

咁學校也是有愛心,評估一般不會特別多?

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我也是用家,未聽過唔達標就叫你轉校,最多都係留班,我相信其他學校如果唔達標也要留班