用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 網上學英語
go

網上學英語 [複製鏈接]

請問大家有冇係網上學英語?即類似 amazingtalker,vipkid 個d, 有沒有用家可以分享一下呢?謝謝大家!
   3    0    0    0

目的係?

你話網上學英文既目的?
其實係想多d機會講,可以提升oral 同grammer

greendaily 發表於 20-7-19 21:13
你話網上學英文既目的?
呢講的兩個網站oral 應該都可以吧,grammar可能還是要本地老師教,或者自學。

greendaily 發表於 20-7-19 21:13
你話網上學英文既目的?
想提升oral,其實好睇小朋友既程度,如果初學既程度,去英國網站報Online English Courses(例如倫敦嗰幾間,反正半封城下,好多都有網上學)。想提升grammar,其實係網上大把免費既video。

另一個辦法學oral就係問學校個NET,睇下佢有無朋友介紹,起碼質量有保證啲,日日同小朋友Zoom、Skype或者Google meet半粒鐘,一年左右,一定有明顯既進步。

謝謝回覆

回覆 王家爸爸 的帖子

王家爸爸
請問你有沒有推介的網站呢?
  謝謝

greendaily 發表於 20-7-21 08:29
回覆 王家爸爸 的帖子
個人程度唔同,情況唔同,好難話邊間好。你去Google搜尋一下,然後問佢哋可唔可以免費試堂。即使需要俾錢,應該都唔貴,你試佢一堂半堂,唔得就當跌咗幾鎊。
‹ 上一主題|下一主題