用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 升Form 1 買邊間(出版社) 補充練習做?
樓主: Nozomi806
go

升Form 1 買邊間(出版社) 補充練習做?  

回覆 Nozomi806 的帖子

Mastering Mathematics

YolandaTam 發表於 20-7-23 10:04
唔怪得啦,三聯係比較少。
supplementary ex 係好嘢嚟  
正過 new century 本 workbook 多多聲。

想問問你知唔知各大出版社的數學書程度如何?

我仍未收到數學新書(小朋友會用EPH SmartMath套書)想知道呢本書夠唔夠練習讓小朋友操題型?

看看嚟緊可唔可以先買本補充幫小朋友預習一下。

susuwai 發表於 20-8-10 03:42
想問問你知唔知各大出版社的數學書程度如何?

我仍未收到數學新書(小朋友會用EPH SmartMath套書)想知道 ...

唔好意思,我只知 New century maths (阿女學校用)同 ChungTai 嗰套 (阿女中二嗰陣買嚟參考過)。

YolandaTam 發表於 20-8-10 09:22
唔好意思,我只知 New century maths (阿女學校用)同 ChungTai 嗰套 (阿女中二嗰陣買嚟參考過)。
...

不要緊。謝謝。

回覆 YolandaTam 的帖子

我小朋友九月升中一, 數學書用New Century,  中文用啟思,請問中英數買邊本補充好?昨天去商務睇完都唔識揀,程度適中就可以,謝謝!

艾艾 發表於 20-8-24 13:48
回覆 YolandaTam 的帖子

我小朋友九月升中一, 數學書用New Century,  中文用啟思,請問中英數買邊本補充好 ...

英文,我女只做學校功課同睇書及雜誌。中文可以用返啟思吖。數學你可以睇睇呢本

YolandaTam 發表於 20-8-24 15:10

英文,我女只做學校功課同睇書及雜誌。中文可以用返啟思 ...
謝謝妳!

carmenlo27 發表於 20-7-30 15:53
回覆 Nozomi806 的帖子

Mastering Mathematics
Thanks!!!!! 我去望吓先....

醒目開學勳章 王國長老

Nozomi806 發表於 20-12-8 14:11
Thanks!!!!! 我去望吓先....

樓上提到嘅,有嚟自Joint Us出版社,而家又做特價,75折好抵,你可去睇下
https://www.facebook.com/276735822344884/posts/3963620033656426/?d=n

Charlotte_mom 發表於 20-12-8 20:30
樓上提到嘅,有嚟自Joint Us出版社,而家又做特價,75折好抵,你可去睇下
https://www.facebook.com/27673 ...

好介紹。見到有D至少都打八八折。謝謝

Charlotte_mom 發表於 20-12-8 20:30
https://www.facebook.com/27673 ...
買咗啦!!! 真係執到平野

回覆 Charlotte_mom 的帖子

唔好意思,可以告知書名嗎?因為條LINK好似開不到。謝謝你

我個S1生做able students話好深

busybeebee0713 發表於 21-2-23 02:14
able students 係偏深架,我之前見notesity減價上網買咗兩本比女做,佢開頭話唔識,拎去問補習阿sir先知原 ...
呢本嘢如果有能力識做晒都好大機會攞5**

S-Kwok 發表於 20-7-23 21:53
想問下初中數想做多啲MC, 有冇練習介紹?

我今年買呢本MC, 阿囡今次考試MC 30條只係錯1條。Able students 今年亦好自動自覺做,今次長題目亦高分。數學提升到全級第二。佢間學校好少數學練習,佢自己可以根據自己需要做

b3410    發表於 21-3-15 16:06

bbc2018 發表於 21-3-15 15:09
我今年買呢本MC, 阿囡今次考試MC 30條只係錯1條。Able students 今年亦好自動自覺做,今次長題目亦高分。 ...

勁。
呢本商務唔見有, 你喺邊度買呀?

S-Kwok 發表於 21-3-15 17:54
勁。
呢本商務唔見有, 你喺邊度買呀?

三聯書局