用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 鄧顯同迦密柏雨及曾肇添
樓主: zngo
go

鄧顯同迦密柏雨及曾肇添  

bobbob 發表於 20-9-5 14:24
以前識女校真係得1班理科班,不過我唔再講啦,開始人身攻擊就傷和氣 ...
我只是講出表面事實(至少凴表面資訊係可以這麽斷定,希望給出實質答案來否定這個表面論斷),所舉的兩個特例是同一個嗎?即單科前10選唔到科而最後中文通識是4,5個一個嗎?而最後物理化學是兩個5*嗎?又滿足到34分嗎?如全非,那麽,請問是不是恣意地枚舉不同的極端例子以求明證什麽?
PS:講到開始人身攻擊,請問,這句話本身是不是真正的開始人身攻擊?

medicine 發表於 20-9-4 22:38
回覆 auroresy 的帖子

同你一樣,小女自小覺得油真藍裙(袍)孖辮子好得意。自此對該校多加留意,接觸過數 ...
我女就係好鍾意旗袍和孖辮 就目前來看,佢唔鍾意數學,鍾意文科歷史多D, 我估佢到時選文科可能性好大。

請問如想叩門,叩迦密柏雨,有人有相關叩門經驗?大約會問咩問題?要考筆試?要準備d咩?謝謝

這三間都是非常好的地區中學.  其實, 迦密柏雨都是非常好的中學. 有讀的人說也是非常谷, 學習氣氛及成績都很好.

回覆樓主:

好多謝各位的提議,阿女非常幸運,成功自一鄧顯正取生,我其實都有諗過鄧顯係咪真係適合佢,但原來佢自最想入鄧顯,所以不會去扣門了,佢真係好開心!
祝各位家長的子女也順利入讀心儀及合適的中學!

zngo 發表於 21-5-1 09:29
好多謝各位的提議,阿女非常幸運,成功自一鄧顯正取生,我其實都有諗過鄧顯係咪真係適合佢,但原來佢自最想 ...

恭喜樓主

zngo 發表於 21-5-1 09:29
好多謝各位的提議,阿女非常幸運,成功自一鄧顯正取生,我其實都有諗過鄧顯係咪真係適合佢,但原來佢自最想 ...
恭喜樓主

回覆樓主:

thanks  

回覆樓主:

恭喜晒,阿女會有不一樣的中學生活,間間神校都谷學生,神校唔谷學生你仲驚,每間學校都有好和唔好既地方,阿女係鄧顯讀只要面對困難,不放棄,多問同學和老師,功課上係深和小測多,但呢D係必須既學習過程,我女兒都在鄧顯讀,初嚟讀D成績表全紅,經過同學和老師既鼓勵和幫助,6年既學習,除了學到知識外,係面對困難會正面思想,呢樣非常重要,今年阿女DSE啦,出嚟成績好好,能考入科大呀!

tt106 發表於 21-8-19 10:01
恭喜晒,阿女會有不一樣的中學生活,間間神校都谷學生,神校唔谷學生你仲驚,每間學校都有好和唔好既地方,阿女 ...

好多謝你分享,希望我女也有愉快中學生涯