用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 台山商會學校派位後
樓主: wainingB
go

台山商會學校派位後 [複製鏈接]

Poyau 發表於 20-7-17 01:39
前人種樹 後人乘涼

依家明,都遲左

fatcherry 發表於 20-7-17 08:29
回覆 wainingB 的帖子

想問下台山小學今年派位情況,多人派到band1嗎? 因為朋友今年小一,派左入台山,想 ...

有幾多band 1就唔知,嗰日學校無講,但如果我小朋友嗰班,佢就話應該無,大部分入陳黄中學,其實呢間中學好唔好呢?見到好多入呢間,隔離班都係好多入陳黄,佢地首選都係呢間…其他嗰d入胡陳,廠商會嗰d

wainingB 發表於 20-7-18 14:13
有幾多band 1就唔知,嗰日學校無講,但如果我小朋友嗰班,佢就話應該無,大部分入陳黄中學,其實呢間中學 ...

我仲扣緊門,唔透露邊間,唔好意思>·<如果有更好選擇,走到就走啦,始終呢間學校上堂好亂,小朋友大叫又走黎走去,點學到嘢,揾一間好d嘅小學,中學派位又好d

kitty_tang 發表於 20-7-15 20:00

我同你一樣,派到超出30間跨區,全港尾 10.始終差的學校都要人接收,黑仔吧,隨機號 ...

聽二年級個家長講,停課嗰陣老師有打過一次電話,之後幾個月就無啦,無咩心囉

多謝你告知,預祝叩門成功,唔好灰心! 如果真係焗去所派的中學,小朋友做龍頭,入到精英班,有自信心都係好事,加油呀!

fatcherry 發表於 20-7-19 20:18

多謝你告知,預祝叩門成功,唔好灰心! 如果真係焗去所派的中學,小朋友做龍頭,入到 ...

多謝你!!
‹ 上一主題|下一主題