用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 近屋企既地區一線VS有直屬中學既小學
樓主: Edu0640
go

近屋企既地區一線VS有直屬中學既小學 [複製鏈接]

ar_mak 發表於 20-7-10 11:45
你負擔得到,又點同呢~

我真係負擔唔起一個荒島呀!去邊度搵個荒島呀?可以坐咩野去呀?

你同你女講,荒島無冷氣、無wifi、無超市、無電視、無電、無凍飲雪糕...你睇吓佢仲去唔去    

查實佢點解想去荒島?

ar_mak 發表於 20-7-10 13:36
呢個我都唔知道應該由邊度開始講起。

我估啦,我個女會講呢D野,係因為我好小會拒絕佢,例如我唔會同佢講 ...

你女細個,你可以盡情玩無邊際的浪漫。

我女開始大,我趁佢仲聽我講,我抓緊機會將好多唔係咁pretty的人生道理同佢分享。

Edu0640 發表於 20-7-9 11:56
小朋友喺一間距離屋企五個港鐵站有直屬BAND1中學既女校讀小一(41網),成績大概級頭五,車程連步程約半個鐘 ...
半個鐘 vs 5 min?差異很小,因此,距離應該不是很大的因素
另一件考慮事是學校是否為您的孩子提供參加競賽,朗誦等的機會

回覆 ar_mak 的帖子

唔急啦,潛移默化要時間沉澱。到時先講就太遲ga。
‹ 上一主題|下一主題