用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 想問葵涌蘇浙好唔好
樓主: 紫翹
go

想問葵涌蘇浙好唔好 [複製鏈接]

紫翹 發表於 20-7-9 13:28
我地間小學, 伍若瑜係1C, 都有D有分別
我都留意過每間小學對中學嘅評價都有出入,好似唐乃勤,我睇過深水埗幾間小學對佢嘅評價有高有低!

回覆樓主:

葵涌蘇浙2019年3322率42.7%屬B2B

紫翹 發表於 20-7-8 10:01
我都想問

燕京近兩屆成績從高位回落
2017年3322率20.2% → B2C
2019年3322率11.5% → B3A

文憑試 2019 | 2018 | 2017
3322: 11.5% | 14.0% | 20.2%
22222: 37.5% | 33.6% | 54.6%
考生人數: 104 | 107 | 119

2018/19年度 學校報告 (p.12)
https://drive.google.com/file/d/1Oh-2b_C-ENCC4DnMJb5OYFF-vKufvEI4/view?usp=sharing

紫翹 發表於 20-7-9 13:28
我地間小學, 伍若瑜係1C, 都有D有分別

伍若瑜2019年3322率54.4%屬B2A

紫翹 發表於 20-7-8 16:18
葵青law, 大窩口呀,想了解下啫

因為李賢要操行A,叩唔到

葵蘇2019年主科2+平均較李賢堯佳

2019年 葵蘇 | 李賢堯
中文2+ 98.2% | ~94%
英文2+ 90.0% | ~91%
數學2+ 93.6% | ~87%
通識2+ 100% | ~98%
主科2+ 95.5% | 92.5%
3322率 42.7% | 無公布

李賢堯 18-19年度校務報告書 (p.5)
https://liymss.icampus.hk/website/article/article_detail?channel_id=4073&article_id=5316

https://ds.icampus.hk/liymss/upload/article/8a56b768a91079ceaa275845b73796e2.pdf

Poyau 發表於 20-7-11 01:50

葵蘇2019年主科2+平均較李賢堯佳

睇到你在其他帖寫九龍城胡兆熾,原來葵蘇DSE仲好過胡!

MAN9040 發表於 20-7-8 21:33
回覆 紫翹 的帖子

我覺得葵蘇好過燕京,唔差嘅,有精英班,我仔讀緊,不見有咩學壞,他讀得幾開心。我囡就 ...

我仔入左精英班呀!暫時zoom上,未知返學會點

bbforever 發表於 20-7-8 10:06
如果青衣B2 皇仁舊生會 囗碑好啲!葵涌B2,近年就 迦密愛禮信、李賢堯 多人講! ...

皇仁我家的補習老師話學生程度偏低,因為佢有學生讀果間!

佢話英文程度低,考試前個範圍又遲出!我地小學早一個月出考試範圍

李賢堯因為受歡迎,所以就擺出一個B1格局,係咪超好就唔知

‹ 上一主題|下一主題