用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問馬灣基慧小學今年派位理想嗎?
go

請問馬灣基慧小學今年派位理想嗎?

今年派位好嗎?

同問

CS_HON 發表於 20-7-7 17:57
同問

我係用家,見阿仔D同學都派得唔錯嘅。

Poyau    發表於 20-7-14 12:29
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 20-7-7 18:00
我係用家,見阿仔D同學都派得唔錯嘅。
今年?

CS_HON 發表於 20-7-7 18:02
今年?

yes

gracelam 發表於 20-7-7 18:02
yes
你仔仔如何? 希望中學生活順利

CS_HON 發表於 20-7-7 18:03
你仔仔如何? 希望中學生活順利

4月時已經搞掂

Thx

gracelam 發表於 20-7-7 18:04
4月時已經搞掂  

Thx
咁樣我想問吓,如果我個仔全級排70,王少清有無機會入到?

破五 發表於 20-7-8 09:35
咁樣我想問吓,如果我個仔全級排70,王少清有無機會入到?

自行就冇乜機會。

Band 1尾邊緣人,要靠抽獎。填表亦都唔好太進取,努力呈分上多幾級就比較安全。

gracelam 發表於 20-7-8 09:40
自行就冇乜機會。

Band 1尾邊緣人,要靠抽獎。填表亦都唔好太進取,努力呈分上多幾級就比較安全。
佢大約排70-75度,咁樣,我如果要填表時,應否放王在乙一,咁之後怎樣填,

It is the best of the best in Tsuen Wan, no worry at all

kenwong888 發表於 20-7-8 09:51
It is the best of the best in Tsuen Wan, no worry at all
意思係小學或中學?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

回覆 gracelam 的帖子

我同你一樣諗緊,不過要過埋呈分試先有得諗,睇吓小朋友模擬名次先。如果都係差唔多,咁抽獎睇隨機號碼,排乙一係冇問題,應該諗諗小朋友能力是否可應付王既學習生活。

破五 發表於 20-7-8 09:47
佢大約排70-75度,咁樣,我如果要填表時,應否放王在乙一,咁之後怎樣填,
一向大約名次 ??? 里個名次好邊緣呈一之後再決定吧呈一突然好多人跑出的................

subb 發表於 20-7-8 13:37
一向大約名次 ??? 里個名次好邊緣呈一之後再決定吧呈一突然好多人跑出的................

...
佢大約係呢個名次徘徊,有時70,有時76,真後好邊緣,老實講好難前多幾名

破五 發表於 20-7-8 17:37
佢大約係呢個名次徘徊,有時70,有時76,真後好邊緣,老實講好難前多幾名

我都講樣殘酷事實,呈一突然好多黑馬標出,即使平均分差不多,有心理準備級名次會後左。

回覆 破五 的帖子

馬基2020年升中派位結果如下:

2020年 | 2019年
B1^ 官津 46 (30.46%) | 53 (34.20%)
B1^ 直資 9 (5.96%) | 6 (3.87%)
--------------------------------------------------------
B1^ 55 (36.42%) | 59 (38.07%)
B2A-1C^ 13 (8.61%) | 14 (9.03%)
B2^ 23 (15.23%) | 27 (17.42%)
NR 60 (39.74%) | 55 (35.48%)
--------------------------------------------------------
總數: 151人 (100%) | 155人 (100%)

升中派位
http://www.kwmwps.edu.hk/My%20Webs/info/secondary.asp

2020年度中學派位結果
http://www.kwmwps.edu.hk/My%20Webs/19-20news/july/f1result2020.pdf

中華基督教會基慧小學(馬灣)
18 - 20 年度中學派位結果

入讀中學 人數 (Band^)

聖保祿學校* 1 (B1)
真光女書院* 2 (B1)
迦密中學* 1 (B1)
英華女學校* 2 (B1)
浸信會呂明才中學* 1 (B1)
寶血會上智英文書院* 1 (B1)
九龍華仁書院* 1 (B1)
德望中學* 2 (B1)
華英中學* 1 (B1)
沙田崇真中學* 2 (B1)
荃灣官立中學* 4 (B1)
沙田培英中學* 2 (B1)
可風中學(嗇色園主辦)* 8 (B1)
東華三院黃芴南中學* 1 (B1)
荃灣公立何傳耀紀念中學* 2 (B1)
聖芳濟書院* 1 (B1)
寶安商會王少清中學* 4 (B1)
長沙灣天主教英文中學* 1 (B1)
中華傳道會安柱中學* 1 (B1)
沙田蘇浙公學* 1 (B1)
天主教母佑會蕭明中學* 1 (B1)
基督教女青年會丘佐榮中學* 1 (B1)
順德聯誼總會李兆基中學* 3 (B1)
聖士提反書院* 1 (B1)
東華三院陳兆民中學* 3 (B2A-1C)
中華基督教會銘基書院* 1 (B2A-1C)
保良局羅傑承(一九八三)中學* 4 (B1)
香港青年協會李兆基書院* 1 (B2A-1C)
保祿六世書院* 1 (B1)
滙基書院(東九龍)* 4 (B1)
基督教香港信義會宏信書院* 1
保良局顏寶鈴書院* 1 (B1)
港青基信書院* 1 (B2)
香港管理專業協會李國寶中學* 1 (B2A-1C)
基督教崇真中學* 3 (B2)
林大輝中學* 3
香港神託會培基書院* 6 (B2A-1C)
惠僑英文中學* 1
國際基督教優質音樂中學* 1 (B2A-1C)
香港培道中學 1 (B2)
廖寶珊紀念書院 11 (B2)
保良局唐乃勤初中書院 1
保良局李城壁中學 5 (B2)
石籬天主教中學 1
博愛醫院歷屆總理聯誼會梁省德中學 9
迦密愛禮信中學 4
中華傳道會李賢堯紀念中學 2
茘景天主教中學 1
荃灣聖芳濟中學 2 (B2)
紡織學會美國商會胡漢輝中學 2
天水圍循道衛理中學 1
聖公會李炳中學 3
東華三院吳祥川紀念中學 6
嗇色園主辦可譽中學暨可譽小學 1
仁濟醫院林百欣中學 8