用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 小5升中問題
go

小5升中問題 [複製鏈接]

依家仔仔小5 佢讀緊九龍灣聖若翰天主教小學 唔知以佢上學期嘅成績入唔入到Band1中學 全班12 全級44 中文B 英文B 數學B 常識A 唔知可唔可以入到觀塘Band1C 例如:順天 仔仔個成績好似有啲危險 各位家長可唔可以比啲意見

3    0    0    0

回覆樓主:

可試
自一:瑪利諾
自二:觀官/蒙民偉

回覆 KaloK2020 的帖子

多謝分享🙏🏻

回覆 小學鴨 的帖子

唔係你自己估banding,老師會話你知你個仔係band1定2,仲會話埋係band1a,b,c,定band2a,b,c,睇老師估嘅再諗小六發力追定點,如果你係band1c自行順天未必會畀你interview添,佢係觀塘區揀男女校嘅家長首選,大抽獎如果肯定係band1嘅,可以試吓,不過你要放乙一位置,乙二未必有位架啦。

回覆樓主:

要有更多資料才清楚Banding
例如呈分排名/全級人數/學校往績 ···

小學鴨 發表於 20-7-6 18:04
依家仔仔小5 佢讀緊九龍灣聖若翰天主教小學 唔知以佢上學期嘅成績入唔入到Band1中學 全班12 全級44 中文B  ...

等有埋第二次呈分試成績排位再問自行,否則現時同斷估冇咩分別  

‹ 上一主題|下一主題