用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Babington vs kiddy garden
go

Babington vs kiddy garden

請問學phonics 邊間好?Kiddy garten 還是 Babington 好?
請多多指教(emoji)(emoji)

回覆樓主:

Badington係 franchise, 質素好不一

franciscat888 發表於 20-7-3 18:01
Badington係 franchise, 質素好不一

都係!如果係babington 就上馬鞍山果間,kiddy garten 就上石門果間。

回覆 MAKMAKC 的帖子

請問你最後有報mos Babington嗎?我都考慮中...唔知mos Babington 大家評價如何?

我上緊Kiddygarten ,上完堂會有比較詳細的 feedback 比返我,咁我會知道係屋企點樣去跟進。感覺還不錯。babington 就冇上過。

回覆 carol@@@ 的帖子

聽你咁講kiddy garden好似唔錯。你小朋友幾大開始上呀?

SCLaw 發表於 20-11-26 21:56
回覆 carol@@@ 的帖子

聽你咁講kiddy garden好似唔錯。你小朋友幾大開始上呀?

好多年前大女係Mos babington 讀過2年,教得不錯,但缺點係課程不彈性,不能跳級,所以後尾轉左去kiddygarten。覺得kiddy課程彈性啲,單人上堂都肯開班,肯就家長時間。細嗰個用2年時間由唔識到完成左orange, 我諗係babington應該做唔到。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽