用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62 何傳耀 vs 64 梨木樹主愛
go

62 何傳耀 vs 64 梨木樹主愛 [複製鏈接]

本身派左去間勁差勁差...手上暫時得呢2個offer

請問有冇mama可以指點下, 應該點揀?
   0    0    0    0

回覆樓主:

梨木樹主愛2019年升中派位如下

B1* 28 (32.94%)
B2A-1C* 2 (2.35%)
B2* 15 (17.65%)
NR 40 (47.06%)
總數: 85人 (100.00%)

http://chuoi-lms.edu.hk:8080/website/public_html/1819THENEW/20190709/1819升中派位結果_.pdf

回覆樓主:

何傳耀2019年升中有5間B1無人數
假設小六100人 升何中20人 喇沙1人
其餘各1/2/3人 升B1 24%/27%/30%

學校本年度派位成績
http://www.twpsch.edu.hk/P6F1/Last_year_1819.htm

回覆 Poyau 的帖子

謝謝你~~主愛唔係唔好, 甚至係幾岩我仔
聽聞老師好有愛心, 校風都好好
只係50% B3見到都...........

angelwtk 發表於 20-6-30 16:29

謝謝你~~主愛唔係唔好, 甚至係幾岩我仔

NR只係hkpapa無評級 不一定B3
梨主名單上算荃灣聖芳濟以下為B3
B1 33% B2A-1C 2% B2 37% B3 28%

2018至2019年度
六年級升中派位結果

拔萃男書院 1 (B1)
可風中學(嗇色園主辦) 7 (B1)
荃灣公立何傳耀紀念中學 4 (B1)
中華傳道會安柱中學 2 (B1)
荃灣官立中學 2 (B1)
佛教善德英文中學 1 (B1)
順德聯誼總會李兆基中學 1 (B1)
保祿六世書院 3 (B1)
天主教母佑會蕭明中學 2 (B1)
寶安商會王少清中學 3 (B1)
保良局羅傑承(一九八三)中學 2 (B1)

中華基督教會全完中學 4 (B2)
東華三院陳兆民中學 1 (B2A-1C)
香港九龍塘基督教中華宣道會鄭榮之中學 1 (B2A-1C)
東華三院伍若瑜夫人紀念中學 4 (B2)
廖寶珊紀念書院 4 (B2)
博愛醫院歷屆總理聯誼會梁省德中學 9
皇仁舊生會中學 1
荔景天主教中學 1
迦密愛禮信中學 2
石籬天主教中學 3
荃灣聖芳濟中學 3 (B2)

保良局姚連生中學 4
聖公會李炳中學 13
仁濟醫院林百欣中學 2
紡織學會美國商會胡漢輝中學 1
路德會呂明才中學 1
葵涌循道中學 1
香港道教聯合會圓玄學阮第一中學 2

明白晒!謝謝你🙏🏼其實都係不太差的選擇😊

梨主唔錯,我原本派左佢,但由荃灣搭保姆車去要六點半上車,最後叩回第一志願

angelwtk 發表於 20-6-30 20:06

明白晒!謝謝你🙏🏼其實都係不太差的選擇😊

不用客氣
梨主去年升B1%同伍季明/思源相約

回覆樓主:

最後邊間呀
‹ 上一主題|下一主題