用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 7/7 放榜,大家緊張嗎?
樓主: sandylaw617
go

7/7 放榜,大家緊張嗎?  

Cliokohonda 發表於 20-7-2 08:35
m2 就肯定小位,其它餐就冇研究。

照睇個表
phy chem bio應該 x 2

Econ x 3

ok喎,熱門餐都開到2~3份,名次中游以上都揀到,唔洗硬食"屎"
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

02413124 發表於 20-7-2 08:46
回覆 Cliokohonda 的帖子

PHY CHEM應該最少都有2份啦

phy chem bio 似有兩份

Cliokohonda 發表於 20-7-2 08:35
m2 就肯定小位,其它餐就冇研究。

Phy Chem Bio得份半.....

Yes,不過回應你#20 話phy,chem,M2 好似得一份,所以我假設你知BIO有2份

gracelam 發表於 20-7-2 08:48
照睇個表
phy chem bio應該 x 2

過半都要出力呢,我只覺得去左一間可以傾偈既自修室,S1時鋪好枱布等餵食,S2先知道要食自己。。

02413124 發表於 20-7-2 08:50

Yes,不過回應你#20 話phy,chem,M2 好似得一份,所以我假設你知BIO有2份 ...

phy bio chem 冇m2 既普通學生行頭好窄。。

Cliokohonda 發表於 20-7-2 08:54
過半都要出力呢,我只覺得去左一間可以傾偈既自修室,S1時鋪好枱布等餵食,S2先知道要食自己。。
...

S1~S2係honeymoon, S2知道要食自己已經唔話得。

又唔一定GER,最後都係睇成績如果戰力唔夠,讀8科都,科科得個4都係盞搞

02413124 發表於 20-7-2 09:02

又唔一定GER,最後都係睇成績如果戰力唔夠,讀8科都,科科得個4都係盞搞

所以m2 + 2x 多返一份條路闊啲

如果已經好CFM知大學讀咩科就係好似你講2+M2 好D 定PHY, CHEM, BIO好D?
唔計上到去冇左M2追既問讀,講出路又未必差好遠

Cliokohonda 發表於 20-7-2 08:56
phy bio chem 冇m2 既普通學生行頭好窄。。
即係唔可以 phy chem bio + M1/M2 ?

b3410 發表於 20-7-2 09:47
即係唔可以 phy chem bio + M1/M2 ?

我估M1/M2各開一班only, 要齊phy chem bio + M1/M2, 要考級3x內

原來呢條 thread 係講高中揀科...... 俾個 heading fake 左添...

B.B.BaBa 發表於 20-7-2 10:22
原來呢條 thread 係講高中揀科...... 俾個 heading fake 左添...

離咗題

醒目開學勳章 王國長老

B.B.BaBa 發表於 20-7-2 10:22
有唔可以話 fake 既

只係講講下講到揀科問題, 家長早 d 知係套餐定散叫, 都叫做有個準備

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

其實自行及大抽獎揀中學前,按理應該都睇過中學的初中﹑高中開咩科,再睇小朋友脾性。雖然幾年時間都可以變,但愈多科開按理代表資源愈足。當然都要睇埋各科公開試成績就最理想。
所以如果只睇banding揀中學,按理1a1b1c2a2b2c........咁樣數落去就得,唔駛咁煩喇。
又要睇埋入去難唔難﹑競爭大唔大,過程中每一步都考慮好多,亦驚落錯注,又驚小學估錯banding。無論點,結局應該定好,星期二揭曉,緊張必係然,但要抽的話,都請大家做好叩門準備。

請問有冇中學可以申請入共產黨。睇黎呢條路會好行D。

孩子們可能也會感到壓力, 我們需要照顧他們的心理需要.

【星島日報報道】紅磡德定街2號黃埔花園聖公會奉基千禧小學,今早近10時,警方接報指,校內有人高處墮下。

回覆 kenwong888 的帖子

我諗有,福中或香島

回覆 kenwong888 的帖子

要年滿十八歲先至可以申請入共產黨, 咁樣關中學咩事呢? 呢位家長請問你有無check過點樣申請入黨先至問呢個問題呀?