用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 升小一英文補習,冇頭緒!
樓主: LEEPHOEBE
go

升小一英文補習,冇頭緒! [複製鏈接]

ar_mak 發表於 20-6-29 16:00
所以學車係最少要有四個老師:理論老師,眼操作老師,手操作老師,同埋腳操作老師。同時擁有四項專科既老師 ...

點係丫,係衰響個考官當日心情度!我當年考時,揸得幾咁完美!點知小路出大路,有架車仲響街尾,咁我緊係出啦,我架車響紅綠燈度停埋佢都仲未到,點知個考官就咁肥咗我!

ar_mak 發表於 20-6-29 16:03
呢個都肥佬就不如聽下呢首風繼續吹。。。

~我勸你早點歸去~

我考筆試時真係有個後生仔唔pass,佢好似想check卷⋯⋯

ar_mak 發表於 20-6-29 16:00
所以學車係最少要有四個老師:理論老師,眼操作老師,手操作老師,同埋腳操作老師。同時擁有四項專科既老師 ...

BTW,我個師傅唔覺佢有講理論喔!第一堂第一分鐘就教我調位開車,我都未有心理準備,幾鬼驚呀⋯⋯

ar_mak 發表於 20-6-29 16:18
咁地下果條線,你記唔記得係實線定虛線先?你死命望街尾架車把鬼咩~!

係實線。我停咗車㗎,望見佢好遠,咪開車出大路囉,咁就肥咗!我停紅綠燈時後鏡見到佢㗎嘛!

ar_mak 發表於 20-6-29 16:20
你行埋去拍一拍佢:少年你太年輕了,阿姐我都要四張幾先至筆試合格。

我當年係同個後生仔差唔多年紀既。同埋三唔識七,拍人唔驚俾人打咩?佢唔合格心情一定唔好喔!

ar_mak 發表於 20-6-29 16:25
我唔記得係法例定守則有講明,司機每次開車,都一定要先檢查偈油。。。

我都好疑惑,我有牌識開車,但如果架車開開下壞咗,我應該點處理。佢連個表板都無教過我睇,好似assume我一定識咁。

ar_mak 發表於 20-6-29 16:33
我想問下你,如果架車開開下壞左,你望住個錶板做嘜鬼?你緊係望住個師傅啦! ...

有牌仲點會有師傅呢又。

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:
1. 討論已偏離主題
2. 提示後,仍有會員在版面提供/索取資料,現關閉主題
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題