用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 2020 apa pre junior
樓主: iheartonon
go

[音樂] 2020 apa pre junior  

cmir 發表於 21-1-26 20:36
請問通常每年幾時出最新programme? 我今日check 過都未update 2021/22
印象中4月左右,可以3月開始勤力d check

b3410 發表於 21-1-26 23:10
印象中4月左右,可以3月開始勤力d check

Thank you
我成日以為3月deadline

cmir 發表於 21-1-26 23:11
Thank you
我成日以為3月deadline

搵到上年facebook 信息,的確係3月。
不過之後extend 至5月。

b3410 發表於 21-1-26 23:23
搵到上年facebook 信息,的確係3月。
不過之後extend 至5月。

多謝資料,會密切留意 希望阿女有機會加入演藝 junior programme

通常學生幾歲加入?12歲會唔會太遲?

cmir 發表於 21-1-27 08:14
多謝資料,會密切留意  希望阿女有機會加入演藝 junior programme

通常學生幾歲加入?12歲會唔會 ...

加油  唔會遲。任何年齡,我見幼稚園高班都有
小學pre junior, 中學 junior

回覆 b3410 的帖子

請問可以說一下 在APA 音樂氣氛是怎樣?看program information, 大概也是跟老師私教,樂團是否另外報名?因為小女比較喜歡group class ,可以有同學一起努力。這個program 有嗎?
Thanks

bb2911 發表於 21-1-27 12:32
回覆 b3410 的帖子

請問可以說一下 在APA 音樂氣氛是怎樣?看program information, 大概也是跟老師私教, ...

通常musicianship, 樂團都安排在星期六,也會儘量安排一對一堂同一日。

中間等候時間,音樂聲四起,大家都係專心練習,或者寫功課,溫書(考試期間)。

concert hall 通常有表演,候場的同學有時會在出面排練,水準好高。大型表演會多人等候入場,好熱鬧。唔係齋樂器音樂,還有舞蹈,話劇等等各種performance。
也會結識不同學校,不同年級,不同範疇的朋友,大家共同點都係喜歡音樂,眼界開闊好多。

作為家長,耳濡目染,欣賞能力都提高咗

giver    發表於 21-2-28 19:40

請問Junior 係可以學到幾多級?

babycute2009 發表於 21-2-9 10:34
請問Junior 係可以學到幾多級?

中六

回覆樓主:

據說Pre junior 升 junior時會有考核,唔知直升率有幾高呢?

唔好意思,仲想知多d, 請問Junior 課程需要每年考試嗎?有學生會被勸退嗎? 每年都根同一個老師嗎?

回覆樓主:

據我所知 有考試的
勸退就唔清楚
每年都係同一個老師

出左新學年既申請了

自稱音樂天才班家長的投訴各位點睇
https://www.facebook.com/Peanutshohomei/photos/a.505052499650045/1832813446873937/

fake4bbk 發表於 21-2-28 23:56
自稱音樂天才班家長的投訴各位點睇
https://www.facebook.com/Peanutshohomei/photos/a.505052499650045/18 ...

小學都開學啦 冇野丫

b3410    發表於 21-3-5 20:03