用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德萃幼稚園2020-2021 K2 揮手區
go

德萃幼稚園2020-2021 K2 揮手區 [複製鏈接]

有冇媽媽來緊係德萃K2 呀
   0    0    0    0

停課真係學校照妖鏡,你問下讀過SH但而家轉校嘅家長啦。

我只係想搵來緊讀SH 既家長,唔係轉左校既家匞

piglover 發表於 20-6-26 16:20
停課真係學校照妖鏡,你問下讀過SH但而家轉校嘅家長啦。

其實都幾好 換下新血 走半班又黎半班

sukilai112 發表於 20-6-27 00:04
其實都幾好 換下新血 走半班又黎半班

呢間嘢marketing 做得好,昆下人去讀都幾好嘅。

piglover 發表於 20-6-27 16:02
呢間嘢marketing 做得好,昆下人去讀都幾好嘅。

其實你小朋友無讀過,你又洗吾洗咁講到SH 一文不值呢?我相信每間學校都有滿意或不滿意學校嘅家長,我自己就覺得SH 嘅小班教學,老師嘅質素同學校嘅課程令到我嘅小朋友由一個怕羞嘅人,變得有自信,堂上積極參與,勇敢發問嘅小朋友。
作為SH 家長,我無意出嚟話學校點好點好,學校行政上係有少少亂,學費仲要好貴,但係你用「昆人」呢2個字黎形容學校,我真係覺得有點難過

如果讀得既我相信家長都好了解學校,同衡量過值唔值或者是否負擔到先俾小朋友讀,冇咩昆唔昆

fairycatcher 發表於 20-6-27 16:43
其實你小朋友無讀過,你又洗吾洗咁講到SH 一文不值呢?我相信每間學校都有滿意或不滿意學校嘅家長,我自己 ...

其實so far網上對SH嘅負評都係針對行政同埋management果幾個要員為主,學術上嘅分享真係好少,你介唔介意分享多啲小朋友讀成點?

回覆 fairycatcher 的帖子

Del

回覆 Charlottebbmama 的帖子

Del

Jellybeauty 發表於 20-8-12 18:37
回覆 Charlottebbmama 的帖子

我覺得老師幾好,有愛心,不過係學費貴

德萃2020-21年度減學費?
全年 $6,545 × 11 = $71,995

School Fees
https://kindergarten.sthilarys.edu.hk/?page_id=359

The school fees for 2020-21 are to be paid in eleven monthly installments and is HK$6545 per month.

Poyau 發表於 20-8-15 10:52
幼稚園?呢個價錢真係頗貴。

St. Hilary
是天主教學校?不過學校簡介冇提過宗教背景。

Poyau 發表於 20-8-15 10:52

網頁見到有小六首次派位資料

b3410 發表於 20-8-15 15:24

耐人尋味
St. Hilary 第46任教宗
神召會 基督教
大光 佛教

b3410 發表於 20-8-15 15:30
網頁見到有小六首次派位資料

謝謝分享

第一屆小六畢業生中學派位結果
https://www.sthilarys.edu.hk/30590-2/

b3410 發表於 20-8-15 15:24

神召會德萃 Christian school

School Information
https://aogsthilarys.edu.hk/the-st-hilarys/school-information/

AOG St. Hilary’s College (Primary Section) is a private (non-profit making) English co-ed Christian school with traditional, core values and globalized outlook. 

Poyau 發表於 20-8-20 12:45
神召會德萃 Christian school

School Information
點解咁多校名,好複雜

b3410 發表於 20-8-20 12:47
點解咁多校名,好複雜

據以下報道 借殼要原校名先行

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20181113/mobile/odn-20181113-1113_00186_001.html

崇正中學一五年與朗思簽訂管理協議,有關國際學校先是命名為「朗思崇正」,因教育局不同意,後改名「崇正朗思」,但改名程序最終未能獲得批准。

Poyau 發表於 20-8-20 13:02
據以下報道 借殼要原校名先行

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20181113/mobile/odn-20181113-1113 ...
依家明白嗮
‹ 上一主題|下一主題