用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德萃幼稚園2020-2021 K2 揮手區
樓主: Charlottebbmama
go

德萃幼稚園2020-2021 K2 揮手區 [複製鏈接]

Poyau 發表於 20-8-20 13:02
據以下報道 借殼要原校名先行

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20181113/mobile/odn-20181113-1113 ...

好多人都忽視咗"借殼辦學"所有機會面對既風險

萬一有事/有投訴, 家長好大機會面對以下既困局:

辦學團體XX話: 個課程係由YY公司負責, 梗係搵佢地啦!
課程營辦公司YY話: 間學校由XX團體負責, 唔關我地事.

到時搵邊個呢? 生果日報 (可能已摺埋)? 月亮報(創校人仕同某政黨有密切關係, 兼有新界鄉紳撐腰喎)? EDB (攪半年都唔知有冇結果)?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

有沒有馬鞍山 PN 班的招手呀??校長是之前碧桃樂基的校長,很多老師也是一起過去的。我們從樂基轉到德萃就是為了跟隨校長和老師。
我覺得德萃老師幾好,有愛心,pn 國際班全英普。學費貴我不 care,孩子開心最重要。而且我選擇德萃之前做過很多功課,每個家長對教育有不同的見解,並且會根據自己家庭的經濟能力權衡利弊。

我兒子放棄了 SC 的 offer 最後選擇了德萃,這個選擇我認為很正確。

回覆 sflc3 的帖子

hihi~~我囡都係今年MOS PN班 ka~~~你小朋友幾時開學??

回覆樓主:

請問今年陳校長係咪辭左職?

回覆 analiza 的帖子

去左SC做副校

勁喎!
Ms Cindy Chan 有實力架(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題