用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國電話咭
樓主: GUI_GUI_NG
go

[英國] 英國電話咭  

回覆 calcalcal 的帖子

可以係鴨寮街買係香港用百幾蚊有20GB嘅咭,可以用一年。如果下一年要用返同一個號碼就好似加百幾蚊/ 買過另一張卡。

回覆 小公主媽媽 的帖子

Thank you and hope can get it soon.

meemeefung 發表於 20-7-24 14:19
回覆 caracol 的帖子

https://www.giffgaff.com/orders/affiliate/cleme84562_1546656978498

剛用了你條link

唔該哂

回覆 melody777 的帖子

Welcome!  溫馨提示,記住出發前一日先至增值啊。

meemeefung 發表於 20-7-24 14:19
回覆 caracol 的帖子

https://www.giffgaff.com/orders/affiliate/cleme84562_1546656978498

啱啱阿女上網買佢成日話error冇原因??買唔到??

sunny.moon 發表於 20-8-4 21:03
啱啱阿女上網買佢成日話error冇原因??買唔到??

試吓

https://www.giffgaff.com/freesim-international

meemeefung 發表於 20-8-4 18:10
回覆 melody777 的帖子

Welcome!  溫馨提示,記住出發前一日先至增值啊。

多謝提醒
希望張卡快D寄到嚟

giffgaff 咭怕寄唔切,請問去到倫敦機場或市區有無得有接買?

醒目開學勳章

wong55 發表於 20-8-5 09:27
giffgaff 咭怕寄唔切,請問去到倫敦機場或市區有無得有接買?

我知3在arrival hall有自助售賣機, giffgaff就無留意, 或者你去深水埗買一張3嘅咭用住先, 平過英國買的

wong55 發表於 20-8-5 09:27

可以幫襯各大香港電訊公司,當然,鴨記最多選擇,又快又平~

回覆樓主:

Thanks 3b & mcl203

你地好, 我啱啱申請左張sim card, 未join 任何plan , 想問係咪出發前先上網選plan?  之後每月再交錢? 唔需要有合約?
邊度可以check到我哥區收得好唔好? 我揾唔到

唔該各位

回覆 meemeefung 的帖子

請問你們的小朋友喺香港用開嗰電話號碼是  如何處理呢 ? 每個月要畀台費才可以保留用開的電話號碼 ,是嗎?

cfs 發表於 20-8-4 22:07
試吓

可以在香港activate張sim card嗎?

DOCTORGG 發表於 21-5-6 22:26

請問你們的小朋友喺香港用開嗰電話號碼是  如何處理呢 ? 每個月要畀台費才可以保 ...

未問電信商,應該有 d 低收費養號碼 plan

bbbusy 發表於 21-5-6 23:22
可以在香港activate張sim card嗎?

你指邊張3UK就英國才act,如果giffgaff就香港act,兩張都用過,giffgaff比較接收好,每月手機app增值£10有9gb,放假回來就停止增值,算好方便。

請問你們的小朋友喺香港用開嗰電話號碼是  如何處理呢 ? 每個月要畀台費才可以保 ...

我小孩冇join 月費計劃,轉左去中移增值計劃,每半年增$50保留個號碼回港用。

cfs 發表於 21-5-6 23:32
我小孩冇join 月費計劃,轉左去中移增值計劃,每半年增$50保留個號碼回港用。
...

係呀!用開個香港電話號碼方便 keep 番班舊同學!Thanks!

Lucky sim

8-)

cfs 發表於 21-5-6 23:30
你指邊張3UK就英國才act,如果giffgaff就香港act,兩張都用過,giffgaff比較接收好,每月手機app增值£10有9 ...

想請教,我想比個仔用giffgaff電話卡,已上網開咗account,未activate 張卡,而家張卡係我仔度,佢帶咗返英國,我可以係香港activate 張卡嗎?係咪買goodybag 就係每個月入錢,又可以每個月揀唔同plan?如果我今個月買個plan唔夠用可以點搞?假期返嚟唔入錢便可?要唔要存定啲錢入去?如用debit card扣數,要唔要入密碼?

唔好意思,好似好多嘢問咁。