用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國電話咭
樓主: GUI_GUI_NG
go

[英國] 英國電話咭  

chriwily 發表於 20-7-20 12:17
我之前聽大家介紹上網登記左giffgaff sim, 前幾日剛收到英國寄來, 會待出發前上網active左個plan,£12有10 ...
我都係用giffgaff, 開頭都係join £12 , 跟著發覺£8 已經夠,就算half term break 去host family 度都夠用。3月中返香港時就暫停左, 等8月中過去時開番。

yuyueng 發表於 20-7-25 11:51
我都係用giffgaff, 開頭都係join £12 , 跟著發覺£8 已經夠,就算half term break 去host family 度都夠用 ...

我都係諗住比佢用一二個月先睇情況,到時再來調整個plan,其實學校有wifi應該如你所言£8已足夠了!

caracol 發表於 20-7-25 07:23
你是不是不在香港

我在香港

係咪唔需要join monthly plan?

etoile 發表於 20-7-25 11:27
我哋都係用giffgaff,當初係guardian介紹。我自己另有一張,我或老公去英國先會上網增值,有時親戚去英國亦 ...

Pay as you go 係咪只可用30日?如果用唔唒,就取消你?

小公主媽媽 發表於 20-7-24 18:29
Zip code 打00
I just ordered the card via the web, any confirmation mail will be received to show the application submitted successfully as I can't find any wordings to show my request has submitted.
Thank you.

kct18 發表於 20-7-26 01:00
你可以入去佢地網站睇睇,順便可以睇到佢地網絡起你個地區收得如何。佢哋係提供月費plan ,但唔使簽約,個個月轉plan都得,呢個月用,下個月唔用又得,放暑假就停左去先,放完又join番,我仔起學校時我join£8 個plan ,如果half term break 去host family 度我就join £10 。

Owl2014 發表於 20-7-26 09:35
I just ordered the card via the web, any confirmation mail will be received to show the application  ...

張咭寄出後會email 比你,寄平郵

kct18 發表於 20-7-26 01:11
Pay as you go 係咪只可用30日?如果用唔唒,就取消你?

我買goodybag,應該唔止30日。太耐唔用佢會email通知你。

kct18 發表於 20-7-26 01:00

買goody bag 抵D,一個月有效,下個月又可按用量買大D或買細D

kct18 發表於 20-7-26 01:11

記憶中好似半年唔用嘅話,可能會用唔番個電話號碼,但如果個戶口有cash balance, 個電話號碼會一直有效

hennyyoyo 發表於 20-7-20 10:20
我剛剛取消了呢個plan,佢話唔會再接受新戶,亦有機會隨時取消舊客戶,但阿女有幾個月可能回不到英國,所 ...

今日收到sms 1/10停止服務。想keep返號碼,等返英國申請轉台再搞。

YuYuMother 發表於 20-7-27 19:29
今日收到sms 1/10停止服務。想keep返號碼,等返英國申請轉台再搞。
...

佢地有無答覆是否能keep到no?等之後再有新plan?

hennyyoyo 發表於 20-7-27 20:03
佢地有無答覆是否能keep到no?等之後再有新plan?

可以keep,但要自己搵英國電訊公司搞。我地會轉台,返到英國搵上台間公司搞手續就得。

如果想keep no.,要最後增值日起計90日內轉。

YuYuMother 發表於 20-7-27 19:29
...

你指giffgaff會停止服務?定係你太耐冇郁過,再唔郁會停止電話號碼

cfs 發表於 20-7-27 21:16
你指giffgaff會停止服務?定係你太耐冇郁過,再唔郁會停止電話號碼
...

唔係,我地講緊數碼通個海外增值易服務

YuYuMother 發表於 20-7-27 21:20
唔係,我地講緊數碼通個海外增值易服務

啊,誤會了,謝謝你

回覆 meemeefung 的帖子

i just used your link and ordered the card, i want to order 1 for my girl so 1 email can only order 1 card?

咁仲有冇需要keep返香港電話號碼張咭?

回覆 bau 的帖子

I think you can use the link to order another card.  If not, use another email or delivery address.