用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 溫哥華家長入境
go

[加拿大] 溫哥華家長入境

依家咁情況唔知家長可唔可以陪同小朋友一齊入境呢?

回覆 wacha 的帖子

唔會唔俾,只是一起quarantine 14天

搵到啦!要email 申請倍伴兒女入境

係邊到找到資料? 可能share link 嗎? 謝

可否share link

thanks

mailto:IRCC.COVID-TravelExemptions-Exemptionsdevoyage-COVID.IRCC@cic.gc.ca

Email 過去會回覆教你點做

請問知唔知核批需時幾耐? Thanks.

little_chit 發表於 20-6-26 10:32

請問知唔知核批需時幾耐? Thanks.

2曰

唔該哂!

wacha 發表於 20-6-24 10:36
mailto:IRCC.COVID-TravelExemptions-Exemptionsdevoyage-COVID.IRCC@cic.gc.ca

Email 過去會回覆教你點做 ...

想請問你幾時會過加拿大呀?

唔好意思, 想問詳細點, 這個online apply係邊可以send email?  

CACACAROL 發表於 20-7-1 14:29

唔好意思, 想問詳細點, 這個online apply係邊可以send email?

你send 以上email 佢地會教你點做

wacha 發表於 20-7-1 14:31
你send 以上email 佢地會教你點做

唔好意思,上到網站,找唔到邊到可以send email?求指教

CACACAROL 發表於 20-7-2 09:01
唔好意思,上到網站,找唔到邊到可以send email?求指教

IRCC.COVID-TravelExemptions-Exemptionsdevoyage-COVID.IRCC@cic.gc.ca

以上係email address

明白了, TKS

我小朋友是18/3 後批學生visa, 昨天電郵, 剛收到回覆要求以下提供資料,但有些資料是無法提供, 代表不能申請入境陪讀?1

If you wish to continue applying for an Authorization for Exemption from Canadian Travel Restrictions for the Purpose of Family Reunification, you need to resubmit your request and include the missing information or document(s):

• Full name
  • Date of birth
  • Client ID number (UCI)  --->這個沒有
  • Passport Number
  • Detailed purpose of travel
  • Proof of relationship with an immediate family member in Canada --->我有親哥在加拿大但不算直系親屬
  • Proof of immigration status of the immediate family member in Canada
  • Proof of Temporary Resident Visa or Electronic Travel Authorization

各位, 請問你們是否已經得到特別入境審批, 可以在8月底陪同仔女入境溫哥華 ? 那你們會寫什麼原因 而需要入境加拿大呢?  想大家交流一下.....

ikwok 發表於 20-7-5 23:45
各位, 請問你們是否已經得到特別入境審批, 可以在8月底陪同仔女入境溫哥華 ? 那你們會寫什麼原因 而需要入 ...

早2天,我都發 e-mail 去查詢。
但,立即有自動回覆文件。
有一些要求,才能批核。

若果,我不能陪伴亞仔入境,真係唔放心。(13-14years)

醒目開學勳章

請問如何批了可以陪入境,是否都要等解封先入到?是18/3之後出的visa

回覆 豬仔肥媽咪 的帖子

有冇提及是什麼要求? 所需的文件就是以上另一位媽媽所提及的嗎? 如有些是沒有, 可以不作提供?另外你們都是拿ETA入境嗎 ?