用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇家長因為疫情已經放棄去升學
樓主: esmehouse
go

[英國] 有冇家長因為疫情已經放棄去升學 [複製鏈接]

yuyueng 發表於 20-7-13 11:40
我都覺得其實2地都危險,如果唔起倫敦呢D大城市,鄉郊地方都唔系甘危險。香港既情況好可能未來一年依然要網 ...

鄉郊亦有鄉郊危險。因為鄉郊學校及學生普遍覺得自己冇咁高危, 防疫意識較低, 檢测率亦低。

可否比英國新case website 看看?我只是google 冇新case

ricenoodle 發表於 20-7-13 12:06
英國最近冇新確診個案,有些奇怪。只係擔心其實冇同人驗,所以冇新case!
...
https://coronavirus.data.gov.uk/

TTEE1819 發表於 20-7-13 12:07
既然香港已有升學的安排,安心讓他留港,唔洗心掛掛囉。

不過,都要睇佢放榜成績如何?如果香港心儀學系入唔到,就會去英國,唯有兩手準備

cfs 發表於 20-7-13 14:38
https://coronavirus.data.gov.uk/

唔該晒你呀!

醒目開學勳章

活出彩虹 發表於 20-7-13 16:23
不過,都要睇佢放榜成績如何?如果香港心儀學系入唔到,就會去英國,唯有兩手準備
...
想問下學下有冇教點樣排位報大學或提議可以選讀咩科?另外你係幾時開始報定英國大學?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

esmehouse 發表於 20-7-13 16:50
想問下學下有冇教點樣排位報大學或提議可以選讀咩科?另外你係幾時開始報定英國大學? ...

你意思係報香港嘅大學定係英國嘅大學?

醒目開學勳章

活出彩虹 發表於 20-7-13 18:47
你意思係報香港嘅大學定係英國嘅大學?
香港大學,因好似好複雜咁,又 A1 A2 A3,是否老師會有講座教點報香港大學 英國是否要中六開學就要報定先
因我今年唔過就要後年攪
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

esmehouse 發表於 20-7-13 19:25
香港大學,因好似好複雜咁,又 A1 A2 A3,是否老師會有講座教點報香港大學 英國是否要中六開學就 ...

老師好似冇乜點教,自己上網揾咋

中六開學就差不多可以經UCAS報英國大學,若報劍牛,就10月中截止,其他大覺就明年1月中

醒目開學勳章

活出彩虹 發表於 20-7-13 20:07
老師好似冇乜點教,自己上網揾咋

中六開學就差不多可以經UCAS報英國大學,若報劍牛,就10月中截止,其他 ...
收到,謝謝

esmehouse 發表於 20-7-12 09:18
你學校真好比你 defer,我地冇得 defer,加上個邊已不用 14 日隔離,佢地防疫真係好差。 ...

可能是佢yr 9第一年學校先同意

esmehouse    發表於 20-7-14 11:57

lingling06 發表於 20-6-19 21:03
回覆 esmehouse 的帖子

仔今年第一次過去,我哋唔放心,幾星期前提出defer一學期,學校批咗,但係要照交學 ...

咁會唔會日夜巔倒?
‹ 上一主題|下一主題