用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 有沒有介紹只 IELTS 的 writing 補習呢?
go

有沒有介紹只 IELTS 的 writing 補習呢? [複製鏈接]

writing 攞7分有困難
   2    0    0    0

I want to know too

回覆樓主:

私補?
:-D :-?

Cecilia66 發表於 20-6-19 13:55
writing 攞7分有困難
我都想知

回覆樓主:

想知

talktime 發表於 20-10-12 15:56
想知

Writing 最後要靠小朋友自己努力寫多啲,補習無咩用。

bb12345 發表於 20-7-24 08:14
我都想知

小朋友寫多啲,再畀學校老師改,改完,再寫,就會有進步。

有Consultant同我講過: IELTS writing 有獨特嘅格式要求,所以難攞高分,就連自小留學英國嘅 and native 都難攞 8.5
有幾真唔知。上年小兒 IELTS其他 part 都高分,唯獨是 writing 失手。有可能是他考前冇準備,亦可能係他的 writing 根底偏差.

接着的一年,學校 Y12 有讓他加入 iELTS 的補習班,他自己覺得甚有幫助,我可以問吓是否有 online class. 另外前文睇到的Consultant在香港的中環和尖沙咀,可以考 IAL 嗰間,但我哋未有機會在該處補習。can pm the consultant's email address in case you want, or you just call the reception. 先要求免費評估,考一次佢哋安排嘅ielts mock exam,跟住可要求淨係補 writing,

對, 考 writing 如果想要 7分以上的確需要一D考試技巧。我仔試過搵佢補英文既老師補, 都係唔得, 結果要搵D熟悉 IELTS 既老師補至得!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題