用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 agent比了這幾間
go

[英國] agent比了這幾間

醒目開學勳章

可以比comment嗎?

Malvarn college
Queen Ethelburga Collegiate
Barnard Castle School
Wellington School

差別咁大嘅,一定係B公司介紹你。

這些選擇真係差距很大,點解會咁比?

呢四間佢哋live chat 成日都有提及

醒目開學勳章

回覆樓主:

係我親戚sd比我。請問邊間最好?

醒目開學勳章

回覆樓主:

qe我知麻麻,其他3間好嗎?

kit2004 發表於 20-6-19 14:04
qe我知麻麻,其他3間好嗎?

你可以上B 公司個Facebook ,追番d video, B公司常常提及和介紹,你會知多d,了解多d

回覆樓主:

差別太大
好古怪

醒目開學勳章

babadogcat 發表於 20-6-19 12:28
這些選擇真係差距很大,點解會咁比?

差距大係兩間活動多,兩間比較academic. 但唔知好唔好。

kit2004 發表於 20-6-19 14:34
差距大係兩間活動多,兩間比較academic. 但唔知好唔好。

我的agent 也介紹Wellington school, 但此校資料不多,好似冇乜人讀過!所以我也在搜集下資料!之後有個媽媽提過話學校,同學很好,只是位置遠便轉校!(你再search Wellington school, 看一下)

醒目開學勳章

babadogcat 發表於 20-6-19 14:41
我的agent 也介紹Wellington school, 但此校資料不多,好似冇乜人讀過!所以我也在搜集下資料!之後有個媽 ...

thz.  

乜唔系揾晒幾間資料出黎,然後因應自己再決定邊間適合自己咩?例如成績,學校主要運動項目,學校地點,甚至學費等。

醒目開學勳章

yuyueng 發表於 20-6-19 16:04
乜唔系揾晒幾間資料出黎,然後因應自己再決定邊間適合自己咩?例如成績,學校主要運動項目,學校地點,甚至 ...

明天先interview, 岩先再選

kit2004 發表於 20-6-19 11:17
可以比comment嗎?

Malvarn college

全部都係垃圾高佣學校

doggy2013 發表於 20-6-19 16:47
全部都係垃圾高佣學校

QE我知麻麻 M字頭呢間都唔掂的?

kit2004 發表於 20-6-19 14:04
係我親戚sd比我。請問邊間最好?
你問下你親戚點解要介紹呢啲比你喇,差距太大,佢點解會覺得岩你. 你又睇下自己小孩咩類型先, 唔岩果啲學校連面試都唔需要,慳留面試費, 比我就M 同Q 都唔會面試,而B如果想輕鬆學習,budget又有限,唔介意佢遠DD,都好架. 另外提議你搵多2間agent,根據你小孩成績,興趣,運動搵多2間適合佢既黎面試,同埋小孩入咩年級都係選校既決定定一,例如細既Year 7-8,我會留意學校關愛,寄宿生比例,活動,交通安排多啲,如果入Year 9-12大個啲,著重學校成績,科目多啲.不過唔好只睇成績呀,關愛真係好重要.

doggy2013 發表於 20-6-19 16:47
全部都係垃圾高佣學校
Berkshire 既 Wellington College,其實還可以,不過當然同Cardiff Sixth Form College、Oxford International College、倫敦市中心既 Westminster School 之類有好大差別。

王家爸爸 發表於 20-6-19 18:52
Berkshire 既 Wellington College,其實還可以,不過當然同Cardiff Sixth Form College、Oxford Internatio ...

佢係wellington school,唔係wellington college,差好遠

doggy2013 發表於 20-6-19 18:54
佢係wellington school,唔係wellington college,差好遠
係喎,以為講緊 Wellington College。如果係咁,就要諗清楚啦。

王家爸爸 發表於 20-6-19 19:03
係喎,以為講緊 Wellington College。如果係咁,就要諗清楚啦。

啲agent真係呃x人