用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 03年出世準備考大學~~~埋位啦!
樓主: silvia_ng
go

03年出世準備考大學~~~埋位啦!   [複製鏈接]

醒目開學勳章

miriam 發表於 20-11-23 13:07
我囡今日返學校話影定畢業相
可能學校都收到風隨時停課

silvia_ng    發表於 20-11-24 10:42
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章 王國長老

esmehouse 發表於 20-11-23 18:21
可能學校都收到風隨時停課
上星期六同日佢地已經傾緊, 見到初小已經要停課, 佢地都諗定後路
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

silvia_ng 發表於 20-11-23 12:42
我仔今個星期六開始出面嘅mock了   仲有畢業相未影,學校mock一月考,唔知要等嘅話又要停幾耐。 ...

學校叫佢地執定locker,書帶返屋企。睇怕好快殺到上高中

醒目開學勳章

happylogin 發表於 20-11-23 21:25
學校叫佢地執定locker,書帶返屋企。睇怕好快殺到上高中
我真係唔想高中停課,用 zoom 真係冇用。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

esmehouse 發表於 20-11-24 09:59
其實我的朋友老師都唔鐘意ZOOM,
學生九成九掛机唔上堂, 到拍片比埋佢地可以重温,
都無睇, 到實体堂要重新教過一次,
大家都好慘

今年初我女刚考2科MOCK 就停學,
無老師支援, 因為當你畢咗業, 無得ZOOM,
無得去圖書館温, 向屋企靠自己,
好在得補習老師幫手ZOOM 上堂,
有啲家長都應為ZOOM無用, 但我囡好在有上
補習老師不停COURIER PASS PAPER 比佢做,
佢可以由AL 年代PAPER 做到2019 架
最后就酷過咗今年DSE, 你地都要加油呀

其實學生同老師都唔鐘意ZOOM,不過叫做冇辦法之中既辦法.....一日冇疫苗,都唔知幾時先可以恢復正常生活 最怕影響埋DSE無法開考,到時靠PREDICTED GRADE,真係攪唔掂,事關中五其實都冇咩返過學,有鬼準確PREDICTED GRADE咩

TwinWong 發表於 20-11-24 10:11
今年初我女刚考2科MOCK 就停學,
無老師支援, 因為當你畢咗業, 無得ZOOM,
無得去圖書館温, 向屋企靠自己,
我地老師都預早比定PAST PAPER比佢地,冇實體既都有UPLOAD上GOOGLE CLASSROOM,大家都嚴陣以待。
話說,我公司昨日都公佈星期四開始恢復WFH安排了....恐怕全港停課日期不遠了.....

TwinWong    發表於 20-11-24 12:23

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-11-24 10:41
我地老師都預早比定PAST PAPER比佢地,冇實體既都有UPLOAD上GOOGLE CLASSROOM,大家都嚴陣以待。
話說,我 ...
我已經放棄了...........

真係無野好做, DSE 呢下要靠佢自己, 就算搵到補習, 一野停課, 再加禁呢禁路, 佢都唔使去補, 只可以 ZOOM CLASS.............

我已經 WFH..........分 A/B TEAM 咁返 LU

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

silvia_ng 發表於 20-11-24 10:41
話說,我 ...

已開始爆, 又唔截停回**, 真係好驚架

醒目開學勳章 王國長老

TwinWong 發表於 20-11-24 12:24
已開始爆, 又唔截停回**, 真係好驚架
岩岩見到手錶通知, 好似會關好多場所

miriam 發表於 20-11-24 15:21
岩岩見到手錶通知, 好似會關好多場所
截回港易

TwinWong 發表於 20-11-24 15:45
截回港易

其實外國回流,印巴,菲傭嗰D先高危

醒目開學勳章

TwinWong 發表於 20-11-24 10:04
其實我的朋友老師都唔鐘意ZOOM,
學生九成九掛机唔上堂, 到拍片比埋佢地可以重温,
都無睇, 到實体堂要重新教 ...
真係好睇學生自唔自律啦

醒目開學勳章

silvia_ng 發表於 20-11-24 10:39
其實學生同老師都唔鐘意ZOOM,不過叫做冇辦法之中既辦法.....一日冇疫苗,都唔知幾時先可以恢復正常生活:th ...
英國好似取消了出年 AL,如果香港取消 DSE 對海外升學就大問題

回覆樓主:

睇嚟學校都準備停課,阿仔突然聽日考 mock

更正:我白痴咗,唔係成個 S6 最後嘅 mock

esmehouse 發表於 20-11-24 22:59
真係好睇學生自唔自律啦

所以,已經提咗小朋友,呢兩年,影響一定存在,只係睇邊個影響最少~~~

醒目開學勳章 王國長老

大笨鐘 發表於 20-11-25 00:21
睇嚟學校都準備停課,阿仔突然聽日考 mock
提早咁多

miriam 發表於 20-11-25 10:19
提早咁多

我白痴咗,唔係成個 S6 最後嘅 mock,係平時嘅 mock,當練習,因為阿仔好緊張要早 d 瞓,所以我理解錯咗,因為日日都係我催佢去瞓㗎嘛!

醒目開學勳章 王國長老

大笨鐘 發表於 20-11-25 10:33

我白痴咗,唔係成個 S6 最後嘅 mock,係平時嘅 mock,當練 ...
嚇得我丫, 以為提早咁多考 mock

‹ 上一主題|下一主題