用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 03年出世準備考大學~~~埋位啦!
樓主: silvia_ng
go

03年出世準備考大學~~~埋位啦!   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-7-12 13:21
一定得  唔洗擔心

好難講,考試模式唔同架
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

silvia_ng 發表於 20-7-12 13:19
我覺得林XX可能係本身個底唔錯嘅同學去補就有效果,但係補底嘅話,唔應該揀佢吧
...
同意
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章

mother904 發表於 20-7-11 18:39
我女學校決定用平時分出成績表,岩岩先知佢停課期間竟然冇交足功課...今次真係冇眼睇 ...
老師冇追佢地交功課?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

esmehouse 發表於 20-7-12 16:42
老師冇追佢地交功課?

咁大個人,仲點會追,唔交後果自負

mother904 發表於 20-7-12 23:22

same,條路自己揀,後果自負。

17号派成績表 13至16照上堂zoom 中英sba 不變

醒目開學勳章 王國長老

esmehouse 發表於 20-7-12 16:42
老師冇追佢地交功課?
我囡老師有打俾家長追, 追家長又可以點, 係交已經交左, 明知要計平時分都唔交, 咁樣搞到唔合格, 抵佢架
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

mother904 發表於 20-7-12 23:22
我地某 d 科老師會係 whatsapp group 提一次,唔交會打比家長,咁當然都有幾個係唔交嘅。

醒目開學勳章

miriam 發表於 20-7-13 01:09
我囡老師有打俾家長追, 追家長又可以點, 係交已經交左, 明知要計平時分都唔交, 咁樣搞到唔合格, 抵佢架
...
咁提了如果最終唔交就真係後果自負。

amy997 發表於 20-7-13 00:38
17号派成績表 13至16照上堂zoom 中英sba 不變
我地和老師面談及攞成績表已取消。

miriam 發表於 20-7-12 13:24
由一上 S.4 去補同補底應該有分別

請教是否即係一上S4 就去補會好啲?

回覆樓主:

又要zoom兩星期。。。。真係冇眼睇了

silvia_ng 發表於 20-7-14 10:46

同樣無眼睇!

醒目開學勳章 王國長老

saetang 發表於 20-7-13 16:51

可以睇完 S.4 上學期成績點, 真係理解唔到早補會好 d

saetang    發表於 20-7-15 12:39

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-7-14 10:46
我囡 8 月先開始補課, 佢話呢兩個禮拜無所事事會悶死佢

October. 發表於 20-7-13 15:07
我地和老師面談及攞成績表已取消。

我有估計過我校係有諗過用Zoom型式見家長,耐何時間控制不知點解決而矣!我係好支持利用Zoom嚟派成績表和見家長。希望學校肯做啦!

YmOra 發表於 20-7-14 17:56
我有估計過我校係有諗過用Zoom型式見家長,耐何時間控制不知點解決而矣!我係好支持利用Zoom嚟派 ...
我地成績表ECLASS 派左,原本學生見老師面談,依家改為師生電話傾,我地家長好耐冇見過老師了。

October. 發表於 20-7-14 19:49
我地成績表ECLASS 派左,原本學生見老師面談,依家改為師生電話傾,我地家長好耐冇見過老師了。
...

都好吖!話晒都算係有得傾講下,了解孩子學習情況。

YmOra 發表於 20-7-14 20:34
都好吖!話晒都算係有得傾講下,了解孩子學習情況。
中5啦,時間冇多,呢界同學仔好慘。

October. 發表於 20-7-14 20:50
中5啦,時間冇多,呢界同學仔好慘。

係呀!教會中五嗰批年青人,e+個個努力溫習中,當正下個月就係DSE大考,今年教學時間少咗,唯有自學時間要增加番多DD啦!
‹ 上一主題|下一主題