用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 03年出世準備考大學~~~埋位啦!
樓主: silvia_ng
go

03年出世準備考大學~~~埋位啦!  

peggy 發表於 21-5-3 18:11
我女考完都冇晒心機,原本目標係5,現在最多得4。

有4已好勁,我女話坐2望3咋。

silvia_ng 發表於 21-5-3 18:21
好有勇氣。。。我唔敢對,我都有朋友比答案我,但我唔敢睇。望今年cut off低返啲啦。
...

呀女都話唔會對,知道一定唔好。到時知道錯幾多,驚到放榜,影響埋之後2科仲衰

大笨鐘 發表於 21-5-3 19:33
我 d 卡樂 B 都要出場

卡樂B成大贏家

wing_so 發表於 21-5-3 20:21
你地小朋友個個大晒真好,我仲有件出年準備升中,頭都大埋

我仲有個中四,今年刺激完後年嚟過 細女讓我更擔心,hea公主

October. 發表於 21-5-3 20:26
返到去見到我仔走去睡覺,我心知不妙,佢話考得好差,我地安慰佢,唔緊要,考咩成績我地都接受,最緊要一 ...

係呀!我哋愛佢唔係因為佢考幾多粒星,只單純係父母就一定最愛最支持佢哋!

mami42 發表於 21-5-3 20:39
只係差小小未做完,仲好有機會摘星,唔好灰心,今年cut off相信一定係低。
...

隨緣啦 天主自有安排!只希望佢唔會影響之後幾科表現,係M2報仇     

happylogin 發表於 21-5-3 20:43

呀女都話唔會對,知道一定唔好。到時知道錯幾多,驚到放 ...

係啦,唔對好過對,721好快到 到時大家上嚟報喜

silvia_ng 發表於 21-5-3 21:12
卡樂B成大贏家

一定係。唔知老公係唔係知我好需要,買咗好多卡樂 B 返屋企。

silvia_ng 發表於 21-5-3 21:18
隨緣啦  天主自有安排!只希望佢唔會影響之後幾科表現,係M2報仇     
...

我仔都撞咗幾題,全部錯晒(emoji)

peggy 發表於 21-5-3 17:56
2018年個屆,maths都超深。點知今年仲深。

除左學校卷,我仔操曬咁多年DSE卷,補習社25份MOCK PAPER, 分數一向平穩,老師PG都有*, 今年份卷真係深,加上落場考太緊張,打曬折扣。

估唔到今年死亡之科變咗數學

我女返來都話原本做完 Paper 1 感覺良好。點知 Paper 2 愈做愈多唔識,有好多題要靠撞答案。(emoji)
佢話同之前幾年比,出嘅題型都好唔同☹️(emoji)

silvia_ng 發表於 21-5-3 18:15
對呀媽都好大打擊,今晚又要食卡樂B了。。。
我都好心痛個仔,佢真係好努力, 好想衝星, 佢一直話, 佢唔知道自己邊方面做得唔夠?

我地一路安慰佢,你咁努力我地睇到既, 考咩分都好叻仔!

醒目開學勳章

October. 發表於 21-5-3 21:30
除左學校卷,我仔操曬咁多年DSE卷,補習社25份MOCK PAPER, 分數一向平穩,老師PG都有*, 今年份卷真係深, ...

我女都操晒所有dse卷,佢覺得2018年個份卷係比較深,其他的卷都ok。同埋佢學校出的卷一向都深。但今次考試一來深,二來臨埸緊張,成績真係同遇期差好遠。

大笨鐘 發表於 21-5-3 21:25
一定係。唔知老公係唔係知我好需要,買咗好多卡樂 B 返屋企。
...

你老公情願你食到爆瘡,好過佢被發洩打到爆廠     

CPLA 發表於 21-5-3 21:25
我仔都撞咗幾題,全部錯晒(emoji)

我唔敢問/唔敢睇呀。。。應該凍過水了   我哋考中文時,已用哂所有運氣TRUMP CARD啦

October. 發表於 21-5-3 21:38
我都好心痛個仔,佢真係好努力, 好想衝星, 佢一直話, 佢唔知道自己邊方面做得唔夠?

我地一路安慰佢,你咁努 ...

希望佢瞓醒心情會好啲啦!祝福

peggy 發表於 21-5-3 21:48
我女都操晒所有dse卷,佢覺得2018年個份卷係比較深,其他的卷都ok。同埋佢學校出的卷一向都深。但今次考試 ...

我仔考完中文後都冇掂數學,只專心溫physics同打機,攪到佢今晚好眼瞓都要溫physics,怕又衰老定。不過我都叫佢打陣機先,chur太勁但又心情唔好,根本唔會溫得入腦。

silvia_ng 發表於 21-5-3 22:33
我仔考完中文後都冇掂數學,只專心溫physics同打機,攪到佢今晚好眼瞓都要溫physics,怕又衰老定。不過我 ...

阿仔今晚都比平時溫得夜,仲溫緊 Physics

silvia_ng 發表於 21-5-3 22:26
你老公情願你食到爆瘡,好過佢被發洩打到爆廠