用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中派位註冊時間
go

升中派位註冊時間

一般升中派位註冊大約要幾多時間左右?

CM.MUN 發表於 20-6-18 15:07

間間唔一樣的,因為有D學校訂埋校服同書。

CM.MUN 發表於 20-6-18 15:07

預鬆DD,一個上午完成。

little_yolky 發表於 20-6-18 17:09
間間唔一樣的,因為有D學校訂埋校服同書。
咁急?見到中學叩門面試日期係10-11號,可否可以話唔買住?

nillnill 發表於 20-6-18 18:29
咁急?見到中學叩門面試日期係10-11號,可否可以話唔買住?

咁緊係可以啦!

如果訂校服,小朋友也要去註冊?

不用帶小朋友去註冊吧!我囡嗰幾日仲要返學。記得幾年前,我仔中一註冊日,不用帶小孩,幾分鐘撹掂。

醒目開學勳章 王國長老

nillnill 發表於 20-6-18 18:29
入到個間係超心儀唔需要諗叩門就一次過搞掂

經學校訂書如到開學有部份書唔齊既, 書商會送去學校, 唔使自己四圍搵, 係方便在呢樣啫

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-6-19 14:47
入到個間係超心儀唔需要諗叩門就一次過搞掂

經學校訂書如到開學有部份書唔齊既, 書商會送去學校, 唔使自己 ...
承你貴言。知道機會唔高

醒目開學勳章 王國長老

nillnill 發表於 20-6-19 15:25
承你貴言。知道機會唔高
即係呢, 我囡入到特殊學校, 我都無經學校買書囉

大佬, 學校都唔近..........返去拎書做咕哩咩............點解我唔係荃灣訂, 有書就通知我, 不知幾方便

仲有......閒日拎既話我咪要請大假............

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

nillnill 發表於 20-6-19 15:25
承你貴言。知道機會唔高
good luck !