用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴 pm vs 康傑am
go

劍鳴 pm vs 康傑am

本身有康傑am offer, 近日有幸收到劍鳴pm offer。target 想考直資,唔得就一線津校。想搵間谷少少但讀得開心嘅學校,而且有愛心。比較活學教學更好。

兩間都要搭校車,但劍鳴要搭成個鐘,又有啲怕小朋友辛苦。

我如果為左近而捨劍鳴會很不智嗎?而且我唔肯定劍鳴老師係咪真係好有愛心。康傑老師在open day同面試時就感受到。

因為身邊人大多聽我有劍鳴offer就去馬。所以驚自己決定錯。

Bugi_bugi 發表於 20-6-14 08:17
本身有康傑am offer, 近日有幸收到劍鳴pm offer。target 想考直資,唔得就一線津校。想搵間谷少少但讀得開 ...

2間完全唔同level,要直資私立就一定係去KM

Bugi_bugi 發表於 20-6-14 08:17
本身有康傑am offer, 近日有幸收到劍鳴pm offer。target 想考直資,唔得就一線津校。想搵間谷少少但讀得開 ...
target 想考直資就km

target直私的話揀劍嗚會好d

大家都毫無懸念係KM

但其實小朋友搭成個鐘車番學會唔會影響佢無精神番學呢?我最struggle其實係搭車時間呢度。我最初諗住校車半個鐘多啲就到

個人認為,成個鐘既校巴我覺得耐左少少。來回要兩個幾鐘,返學先得3小時..... 雖然想為小孩選間好學校,但來回時間太長,都係操勞。

除非可以搬或改其他接送方法...

Bugi_bugi 發表於 20-6-14 21:28
大家都毫無懸念係KM

但其實小朋友搭成個鐘車番學會唔會影響佢無精神番學呢?我最struggle其實係搭 ...

我小朋友試過,好快練成上車就瞓既技能。如果你唔係想靠大抽獎,咁只好校車/搬近啲

小朋友之前都係坐1個鐘校車,最後搬屋解決。