用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 下年讀高中, 想Easter, Christmas留係英國, 可以點做 ...
樓主: wwtsy
go

[英國] 下年讀高中, 想Easter, Christmas留係英國, 可以點做

wwtsy 發表於 20-6-27 13:55

謝謝你,如果學校九月一號開學,可以早兩三日到學校嗎?如果學 ...
如果7月4號放暑假,當天就要離開,好少可以比你翌日至走,開學亦一樣,9月1號開學,通常8月31至比返宿舎。

yuyueng 發表於 20-6-28 17:33
如果7月4號放暑假,當天就要離開,好少可以比你翌日至走,開學亦一樣,9月1號開學,通常8月31至比返宿舎。 ...

好多謝你啊,耐心回答我的白痴問題。 另外,我而家申請簽證,發現CAS letter 上寫我女九月四號入境,但是其實學校九月一號就開學啦,需要提醒律師改呢條信息嗎?另外,如果訂機票,多數去邊間旅行社? 是否應該等學生簽證批出來再訂機票,謝謝

cfs 發表於 20-6-7 09:46
機票退款條款票示符你訂什麼機票了,像國泰航空的學生套票就不能只用一張退兩張,但今年三月至七月情況例 ...

請問你說今年例外,是否單程未用,也可退?因為3月回程趕回來,另買了單程,而原本的沒用的回程,旅行社說要整套未用才可申請退款。

tingtingb 發表於 20-6-29 13:02
請問你說今年例外,是否單程未用,也可退?因為3月回程趕回來,另買了單程,而原本的沒用的回程,旅行社說 ...

今年國泰學生套票用淨半程都可以退呀,計番NUC大約半張價錢。我幫人退左好多了。

而我自己就冇半張淨,我坐QR改日子回來,唔使買飛。

cfs 發表於 20-6-29 13:36
今年國泰學生套票用淨半程都可以退呀,計番NUC大約半張價錢。我幫人退左好多了。

而我自己就冇半張淨,我 ...

剛問了agent,話國泰明年不可退票

wwtsy 發表於 20-6-29 20:38
剛問了agent,話國泰明年不可退票

我指舊飛呀,新出緊係唔得啦,所有機票都冇partially refund 架,我指疫情發生,佢哋出左特別措施,由二月底開始,所有二三四五六七月出發的機票,都可以fully refund或partially refund 。

cfs 發表於 20-6-29 20:58
我指舊飛呀,新出緊係唔得啦,所有機票都冇partially refund 架,我指疫情發生,佢哋出左特別措施,由二月 ...

明白了,謝謝