用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖心 vs 坑真
樓主: mrschannn
go

聖心 vs 坑真 [複製鏈接]

小艾美 發表於 20-6-10 10:02
其實個班小朋友點解咁勁

我覺得老師都好勁,咁多小朋友interview, 佢地都搵返同一班小朋友

回覆 love007hk 的帖子

你又講得岩喎! 仲要小朋友interview都要睇心情睇狀態!

其實最勁那批的小朋友真係可以一眼從人群分辨出來, 超自信,面試大方得體主動. 差小小的那批加上父母背景也很容易發掘出來.

考小學都係咁啦,神校名校都係收同一埋小朋友,只能夠話尼班小朋友培育得好好

回覆 love007hk 的帖子

你又講得岩喎!我聽d 媽媽講,考到既好多時來來去去都係同一批,老師都好勁 ,幾千人考竟然心水可以一樣!

mrschannn 發表於 20-6-9 16:27
回覆 快樂火雞 的帖子

我交左張正本住址證明

堅道,近聖津間日本城有影印服務

回覆 clawc 的帖子

通常開幾點呀,嗰日星期六好早走咗去交form嗰日星期六好早走咗去交form,通街都未開舖咁

快樂火雞 發表於 20-6-10 09:15
回覆 littleduckduck 的帖子

GH / SPK / SH / TL的錄取生係重疊的,一個人拿幾個offer 好常有.GH/SPK 優先d ...

TL/ SH 收到offer 果學生. 唔少係重疊有兩邊offer.. 兩校各有優勝處。
唔怕小學谷 ,聖心真係谷.. 谷起左果啲學生會走
啲人話跳船? 如果跳去另一間更好的學校,唔怕跳。
當然有家長估計錯誤的話,可能頂唔住走。

或者聖心家長,有自己的心頭.. 當儲夠料時,就轉校。
聖私小學升中果個list,有咁多人出外升band1... 望下個升中list 不難見到佢地係升左級。  另書院係南區,路途遠左,都會係升中的考慮。

‹ 上一主題|下一主題