用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港島14校網統一派位,大家中了那一間小學? ...
樓主: dreamdream081
go

港島14校網統一派位,大家中了那一間小學?  

anon177 發表於 20-6-4 18:40
乙一北衛

兩年前乙三愛官唔中,中寶
你好好彩

Cordelia78 發表於 20-6-4 20:41
兩年前乙三愛官唔中,中寶
你好好彩

自己都覺得乙三中愛官好好彩,因為借位只得幾個;但同時亦諗乙一北衛同乙二太古都唔中係咪算唔好彩

Cordelia78 發表於 20-6-4 20:40

樓上(49樓)話有人中乙二北衞(emoji)但你乙一唔中(emoji ...

樓上#49 不中乙二北衞 中乙三炮米

「識人乙一華仁、乙二北衛,入了乙三炮台山聖米......」

phoenix_hailey 發表於 20-6-4 01:54
識人乙二太古5中,去左佛康(emoji)

請問佛康放係乙幾

甲一, 乙一, 中華仁

Poyau    發表於 20-6-5 12:51

anon177 發表於 20-6-5 12:02
自己都覺得乙三中愛官好好彩,因為借位只得幾個;但同時亦諗乙一北衛同乙二太古都唔中係咪算唔好彩:questi ...

去扣下門

haharachel 發表於 20-6-4 04:21
愛官呢?愛官同基灣都好好。乙一放華仁,係咪就唔好諗衣兩間?

愛官/舊基灣係借位 今年得8同7個位
各有吸引之處 愛官QC位 舊基升中佳
雖以往有乙二/三中 難言將來有無機

anon177 發表於 20-6-5 12:02
自己都覺得乙三中愛官好好彩,因為借位只得幾個;但同時亦諗乙一北衛同乙二太古都唔中係咪算唔好彩:questi ...

北衞係衞理堂幼熱選 以往乙一要抽
太古地點便利 近年成績好咗受歡迎
所以乙一/乙二都唔中唔算係唔好彩

炮米唔係都是熱門咩?乙三都有份中?

oebaba 發表於 20-6-5 23:47
炮米唔係都是熱門咩?乙三都有份中?

炮米透名度令部分人選校時有保留
係14網少數無公布升中結果嘅學校

Poyau 發表於 20-6-5 12:39
請問佛康放係乙幾

佢擺好後

回覆樓主:

乙一嘉諾撒,乙二循道,乙三滬江,中循道

miriam  updated  發表於 20-6-8 00:41

Poyau 發表於 20-6-5 12:50
愛官/舊基灣係借位 今年得8同7個位
各有吸引之處 愛官QC位 舊基升中佳
雖以往有乙二/三中 難言將來有無機

多謝回覆,下年到我喇,睇住你地分享消息,我都好緊張。學校已經睇晒,填表真係唔識填。

小朋友谷得,想入華仁/滬江。衣兩間又好多人鐘意,又怕唔中去寶校。所以我都唔知第日點填好。

haharachel 發表於 20-6-8 02:58
多謝回覆,下年到我喇,睇住你地分享消息,我都好緊張。學校已經睇晒,填表真係唔識填。

小朋友谷得,想 ...
華仁/滬江 揀一個乙一
個人覺得華仁乙一 , 乙二要買保險..

中乙二北官...........慘

haharachel 發表於 20-6-8 02:58

小朋友谷得,想 ...
華仁/滬江最好二揀一放頭位。太進取填表好彩就派到, 唔好彩就派到唔理想架啦!
睇下小朋友鐘唔鐘意六年男校, 唔鐘意就男女校。
若冇宗教, 滬江15分都有機的!
我細的小朋友也是下年抽, 不過唔駛煩, 跟大的直入滬江

timothy_mto 發表於 20-6-8 10:42

請問為何乙二中北官慘 乙一係?

timothy_mto 發表於 20-6-8 10:42
點解派到北官慘? 當年我都係放乙二北官, 都入唔到。不過講升中率, 的確北官係一般, 唔夠特出, 但又未去到好差既。
若不喜歡, 快叩門吧!

爬完文發現家長用家都係負評多

回覆 Poyau 的帖子

乙一華仁

miriam  updated  發表於 20-6-8 11:54