用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學生書包
樓主: sumpo
go

小學生書包 [複製鏈接]

stephbb 發表於 20-6-3 22:19
我剛訂咗Moon Rock, 2020新款好靚,但好貴(emoji)

護脊書包貴在孭上身唔覺重

請問係邊度訂?

書包, 我推薦 freemax 代理的 Ergobag 護脊書包, 我老公以前現童軍, 所以對背囊好有要求, 阿仔入小一時已看書包比教, 比較過 SPI, Dr. Kong, lego, beckmann (當時冇 moonrock, tiger), 最終選 Ergobag (因為書包有鋁架及背板護脊, 仲可以按小朋友的高度調較 (小學書包 100cm - 150cm, 中學書包 150cm - 180cm), 但冇 beckmann 多款選及堅貴, 但貴買平用, 我仔由小一用到小三 (都好新淨), 小四要換的原因, 因為仔高度已過 150cm , 你們可以去 freemax 網址看看, 德國書包 (佢地有條片介紹的), 門市有貨的, 上年我在書展買有 8 折, 門市好似都有 9 折的.

dr kong唔算好貴同好輕 我2個仔都係用佢

alittlestar 發表於 20-6-4 13:39
請問係邊度訂?

Facebook 官網,好似early bird 做埋今日(10/6)

回覆樓主

啱啱收到之前訂嘅澳洲 MILLTON  護脊書包 , 好輕同靚,只是 730g , 阿女大愛 unicorn , $600 左右 , 護脊書包 差唔多啦
‹ 上一主題|下一主題