用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣慧中vs方方n班
go

荃灣慧中vs方方n班 [複製鏈接]

請問有冇近期用家可以比意見?

0    0    0    0

ieknxsy 發表於 20-5-23 21:58
請問有冇近期用家可以比意見?

面試時去到慧中,感覺老師們似姐姐多啲,不似係有經驗老師,唔太識去令個小 ...

是不是海濱方方?

係啊,海濱方方

回覆樓主:

慧中辦學很有心,雖然冇咩規模,但校長老師和嬸嬸都好有愛心(emoji)我果隻都返得好開心。

兩間都收,但考慮到慧中有延托至630pm所以揀左,讀落覺得佢哋好好(emoji)

christytyk 發表於 20-5-31 06:30
慧中辦學很有心,雖然冇咩規模,但校長老師和嬸嬸都好有愛心(emoji)我果隻都返得好開心。

兩間都收,但考 ...

太好了,多謝你分享!咁請問慧中既n班同k班,一星期有幾多堂外藉老師堂呢?學校主要用中文定英文?因為我面試時問老師,答得比較含糊,令我覺得外藉老師唔知係咪真係存在⋯(emoji)(emoji)

回覆樓主:

唔駛客氣(emoji)其實我唔太記得有幾多時間(emoji)(emoji)(emoji)但真係有net的! 而k就會有埋普通話。佢哋啲學術唔算淺架,睇番佢學校啲功作紙就知(emoji)(emoji)(emoji)
英文n會學晒a-z同我果隻都識每個字頭既vocab (好似q for queen)中文識既字有:早,兔,牛,菜,爸媽,魚呢類。
佢哋似邨校,但細細間好有人情味(emoji)停課期間都可以返,因為好多雙職父母,呢樣真係好幫到手(emoji)

回覆樓主:

應該主要用中文,但有英文堂

christytyk 發表於 20-5-31 20:36
唔駛客氣(emoji)其實我唔太記得有幾多時間(emoji)(emoji)(emoji)但真係有net的! 而k就會有埋普通話。佢哋 ...

好詳細啊!感謝你!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)‍♀️
‹ 上一主題|下一主題