用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中三選科 讀ECON經濟好嗎?
樓主: CarmenChung824
go

中三選科 讀ECON經濟好嗎?  

YmOra 發表於 20-5-25 10:25
實在難得

啊囡噚晚仲講緊
驚佢多過驚啊媽
佢人好mean 同chur
佢比嘅paper 唔可以hea 做唔敢遲交

TwinWong 發表於 20-5-25 15:56
啊囡噚晚仲講緊
驚佢多過驚啊媽
佢人好mean 同chur

我出嘅數題俾阿女做,她亦不能hea著做架!嚴師出高徒嘛!

YmOra 發表於 20-5-25 20:02
我出嘅數題俾阿女做,她亦不能hea著做架!嚴師出高徒嘛!

...

女仲受你控係好嘅

TwinWong 發表於 20-5-25 20:47
女仲受你控係好嘅

唔係控制呀!只係我有DD信心出些啱佢口味嘅數題而矣!始終個女係我十月懷胎生嘛!佢D皮性我最了解。

請問Dse各科於每個級別的cutoff分數在哪兒可找到?謝謝!

tautaub 發表於 20-5-29 15:19
請問Dse各科於每個級別的cutoff分數在哪兒可找到?謝謝!

2019 DSE:

http://dse00.blogspot.com/p/core-cutoff.html?m=1

tautaub    發表於 20-5-29 22:56
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

TwinWong 發表於 20-5-25 09:27
佢補習老師好好 一直幫佢
比form 佢 填自己預期成績
再比意見佢掂排位

感恩你們可以遇上一位好好嘅補習老師。

CarmenChung824 發表於 20-5-20 12:56
早兩日睇到條片講中三揀科,話揀讀ECON對小朋友將來出社會應用性比較高(除咗專科),我個仔準備升中三,都 ...
讀唔讀經濟好,其實好睇小朋友既興趣。

lm251099 發表於 20-5-21 17:53
情況跟啊女差吾多,佢又係對數興趣不大,為求攞分。
如果對數興趣唔大,為求攞分,可能讀THS更好,星星率唔高,但係競爭對手弱,所以反而有著數。

tautaub 發表於 20-5-29 15:19

參考資料:
http://dse00.blogspot.com/p/core-cutoff.html