用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 去轉校叩門筆試,是穿便服還是以前嘅學校校服?面試呢? ...
go

去轉校叩門筆試,是穿便服還是以前嘅學校校服?面試呢?

如題

便服吧

回覆樓主:

除非小朋友着校服會心理平靜d,會提升表現,又或者係勁校,面試會加印象分,否則我覺得着套醒目的便服,會好d。

lauralinnn    發表於 20-5-20 11:01

3328389451 發表於 20-5-19 18:17
如題

如果放榜即叩即考,就緊係校服,否則便服得啦,名校除外。

回覆 little_yolky 的帖子

我係轉中學,筆試之後就等通知面試

我地着校服,因當日面試完即刻飛車去代表學校比賽,没時間换,

Jane1983 發表於 20-5-19 20:29
除非小朋友着校服會心理平靜d,會提升表現,又或者係勁校,面試會加印象分,否則我覺得着套醒目的便服,會 ...

我都認為係,唔使俾其他人啤你來自乜學校,心理壓力細啲。不過,要見埋校長/老師又唔同睇法,如果學校多人認識,夠信心就晒一晒佢~~~

3328389451 發表於 20-5-19 18:17
如題

我覺得樓主嘅情況,着校服比較穩陣~~~

回覆 mcl203 的帖子

我唔知樓主小朋友係邊間學校。如果幫到手,當然着啦

回覆 Jane1983 的帖子

穿咩,协同

3328389451 發表於 20-5-23 02:23
回覆 Jane1983 的帖子

穿咩,协同

醒目便服。