用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 K3考直資小二插班
樓主: Jerv2014
go

K3考直資小二插班

回覆樓主:

知唔知smc中文如何?唔該

Jerv2014 發表於 20-5-19 09:35
多謝你,之前無咩留意佢小一而家滿左,但係我都會試下
我覺得呢間值得再試吓同學校講。就算未能9月入讀;也可KEEP住寫信, 表達誠意。試吓插下學期。我見近年也有朋友在下學期插入不同的直私津小呀....... 加油!我真心誠意推薦你兒子讀SMC....小朋友成長過程學術只佔其一, 還有很多很多不同的環節要學習。能夠這樣陣性處理小朋友學習路的學校真的不多。我很欣賞這所學校的。

醒目開學勳章 王國長老

fadgare 發表於 20-5-19 11:31
知唔知smc中文如何?唔該
SMC 中文弱, 我識既要外補中文
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-5-19 16:50
SMC 中文弱, 我識既要外補中文

謝謝。

小曳人 發表於 20-5-19 11:26
近年SMC的確收唔少gifted,身邊兩個SMC學生都係資優兒,老師包容,課程亦適合佢地,如果程度高,仲可以以科 ...

yes。smc好有心有力想支援gifted。我仔在2nd in時,副校花好多時間解釋可留原班同同學學習社交,表現良好的科目可到高年級一起上課,因為人數收得少,所以可以關顧較週全。