用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 已刪除
樓主: Godark
go

已刪除

ar_mak 發表於 20-5-21 16:46
拍緊拖果陣所有人既解難能力都係會高好多架~就算你呢個大家樂企滿哂人等位,兩條友得果一尺企埋一邊都好, ...

呢d係幸福的,聽到都凳人開心。 可惜係唔知遇唔遇到對的人,畢竟人心難測。

回覆 ar_mak 的帖子

愛情的嘢,其實都係價值觀的一部份,內面好多嘢都係共同概念。
好似佢初小的時候,難免有人鍾意同佢玩,但佢鍾意果個同學又鍾意同其他人玩。咁係果個時候就開始教佢,1)所有關係都係要mutual feeling,先有幸福。你再好,人地都有權鍾意同另一個人玩,係佢的自由和現實,要接受,你亦deserve有個好鍾意同你做朋友的人 —— 呢個同愛情世界一樣。

2)百步之內,必有芳草。一班咁多同學,男男女女實有人啱玩。 —— 愛情都係,失戀唔使死。

好多嘢都可以從中教,慢慢佢會心領神會,變成自己果套。

到底選自己最喜歡的(但你不是他最喜歡),還是選一個最喜歡自己的?@@@

麥哥,你呢個問題其實好有問題。個女仔知道自己唔係對方最喜歡的,咁即是知道有另一個人係男仔的心裏面。咁即係明當人係老襯啦!當然睬佢都傻。

1. 佢真係好鬼靚仔,受D氣去接受佢又如何?
喂,佢咩條件,咩性格先?靚仔唔係大晒ga。如果胸無點墨,言語無味,又煙又酒,仲係鍾意周圍識女仔,眼尾都唔望佢啦!

@@@

2. 定真係搵一個就哂你既男人?而家講緊結婚唔係拍拖喎。

Again,個男人除咗就晒你之外,佢本身係咩條件,咩性情先。又唔係慈禧太后,身邊男伴唔使係事事奉承的小李子wor。

@@@

呢個世界唔係得兩個男人可以揀,麥哥,你提供呢兩個選項都麻麻地wor。

我話呢個世界有好多男人可以揀,並唔係話唔好再諗呢個問題。重點係唔好委屈自己,勉強去忍一個唔係幾愛自己的人,或者唔係好鍾意,都settle down with一個對你好的人。
你講果d唯一唔唯一,即係佢有其他心思?想一腳幾船?或者兩個我也愛?

最憎d男人玩博愛,好麻煩。

不過愛情觀,係要一早滲透。太遲講,或者佢差不多要拍拖,家長先來呢樣果樣,佢會覺得你突登咁講,去拆散佢地,咁就無咗credibility,唔會願意聽。

ar_mak 發表於 20-5-22 11:51
第一個反應真係沉。我其實唔太清楚你兩個女讀咩學校,成績係點,只係好頂唔順你呢個阿媽(拿,我只係老實, ...

唉!五年級,無得搞了。咁始終都係有人唔係B1既,排名次,就一定有人排得後。咁做阿媽既唯有睇餸食飯,唔通係都要補到佢入B1學校咩,佢係需要多D時間,多D空間既。響依家呢一剎那,佢未ready好啫。我覺得佢乖過家姐B1頭好多同學喔。

其實佢中數都緊緊有B既,常識就B中間,英文唔錯呀,大部分時間A,不過P5上學期差一分,都係B!音樂同視藝長年A㗎。都係數學得7X分,好大殺傷力呀。如果佢保持上學期成績,應該仲入到B2個pool。

ar_mak 發表於 20-5-22 11:46
又有一個世紀級難題:選老公,到底選自己最喜歡的(但你不是他最喜歡),還是選一個最喜歡自己的?

PS: ...

揀個人品好的,好似爸爸咁就啱喇

Jane1983 發表於 20-5-22 12:13

到底選自己最喜歡的(但你不是他最喜歡),還是選一個最喜歡自己的?@@@

有乜所謂啫,我都知我C6最鍾意係佢初戀情人。皇帝都唔係只鍾意一個。佢都鍾意我,只係唔係最鍾意啫,無所謂喔。

little_yolky 發表於 20-5-22 17:41
有乜所謂啫,我都知我C6最鍾意係佢初戀情人。皇帝都唔係只鍾意一個。佢都鍾意我,只係唔係最鍾意啫,無所 ...

睇個處理手法,你估佢係係一件事,佢未必係,大家都好過。但如果佢擺到係,大家都知,咁又係另一件事。

人生苦短,唔玩愛的替身啦,next啦。會教小朋友襯自己年輕貌美,u deserve better,閃啦。

little_yolky 發表於 20-5-22 17:31
唉!五年級,無得搞了。咁始終都係有人唔係B1既,排名次,就一定有人排得後。咁做阿媽既唯有睇餸食飯,唔 ...

亞細唔係數學叻過亞大嗎?仲以為她是理科人。

Jane1983 發表於 20-5-22 17:57
亞細唔係數學叻過亞大嗎?仲以為她是理科人。

係呀,佢次次錯完馬上就知點做返啱㗎

最攞膽係無咗果2X分,前面送分題佔1X分

little_yolky 發表於 20-5-22 20:59
係呀,佢次次錯完馬上就知點做返啱㗎

最攞膽係無咗果2X分,前面送分題佔1X分

真陰功  

Jane1983 發表於 20-5-22 21:18
真陰功

家姐係俾埋答案都唔知點計咪仲陰功

little_yolky 發表於 20-5-22 21:55

家姐係俾埋答案都唔知點計咪仲陰功

呢d真係各有各陰功